9. kolo
16.10.2021 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Julen Lobete (© AFP)

Oslabený Real Sociedad v nastavení urval výhru nad Mallorcou a je první

Nového lídra má španělská nejvyšší soutěž. Real Sociedad se na výhru nad Mallorcou pořádně nadřel, ale tři body získal a posunul se do čela před madridské kluby. Důležitou výhru vystřelil v první minutě nastavení Julen Lobete a to domácí hráli celý poločas bez vyloučeného Muňoze.

Real Sociedad loni triumfoval v Copa del Rey a i letos válí. Duel proti Mallorce nebyl jednoduchý, zvláště, když v nastavení prvního poločasu uviděl červenou kartu Aihen Muňoz. Navíc nesmíme zapomínat, že Basky stále trápí početná marodka.

V prvním poločase to herně nebyl žádný šlágr, spíše nudné utkání nabourala až 34. minuta a velká šance Mikela Merina, který si na malém vápně vyskočil na balón a hlavou o zem netrefil branku. Po hříchu to vlastně byla jediná velká šance prvního poločasu. Ten ještě přinesl zajímavý moment v nastavení, když Aihen Muňoz uviděl za zbytečný faul druhou žlutou kartu a musel se poroučet do sprch.

Pro trenéra Imanola Alguacila a celý Real Sociedad to byla velká nepříjemnost a komplikace. Samozřejmě Alguacil reagoval střídáním a stáhl Guevaru i Navarra. I přes vyloučení se utkání neslo ve stejném duchu, tedy minimum šancí a obecná nuda. Mallorca nedokázala početní převahu nijak zužitkovat a zřejmě by se spokojila i se ziskem jednoho bodu. Ten však nemá, protože v první minutě nastavení šokoval "bermellones" střídající Julen Lobete. Zubimendi vymyslel krásnou kolmici a Lobete si šikovně připravil balón a chladnokrevně zakončil. Mallorca se na odpověď nezmohla a utkání ztratila.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Někdo mě zkouší?? Nejnižší kurz z nabídky. Kurz na dvojku je o dvě celé vyžší , než by odpovídal pruměrnému kurzu na jedničku, který se zdá být vypsán korektně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele