2. kolo
22.08.2021 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Mikel Oyarzabal (© AFP)

Oyarzabalova penalta znamenala pro La Real tři body

Realu Sociedad stačila ke třem bodům jediná trefa. Ve druhém poločase se o ni po ruce Ballia postaral Mikel Oyarzabal, který gólem odsoudil Rayo ke smutné cestě domů.

Real Sociedad v minulé sezoně obsadil skvělé páté místo a v této by své umístění jistě rád vylepšil. Druhý zápas začínal doma a to s Rayem Vallecano. Nováček první ligy, který se musel prokousávat přes trnitou cestu play-off, naposledy dostal tři branky od Sevilly a doufal, že dnes to bude lepší.

V deváté minutě se málem dočkal první branky v sezoně, když se do vzduchu vznesl Catena. Jím zakončený rohový kop ale chytil pozorný brankář Remiro. Jinak hru tvořili domácí hráči, zejména ofenzivní opora Mikel Oyarzabal. Mnoho šancí ale diváci neviděli.

Až ve 45. minutě se jim poštěstilo spatřit standardní situaci, kterou zakončoval parádní ranou právě Oyarzabal. Ještě po něm navíc několik hráčů zkoušelo dorážet. Gólman Dimitrievski ale držel. Po změně stran si poradil také s Isakem, jehož do šance vysílal David Silva.

La Real hrozil převážně ze standardních situací a další takovou rozehrál v 63. minutě Oyarzabal na Gorosabela. Po jeho hlavičce dokonce zazvonila tyč! Real se blížil k první brance a po pěti dalších minutách už se dočkal. Obránce Iván Balliu totiž zahrál rukou ve vlastním vápně a Mikel Oyarzabal si s penaltou poradil dokonale - 1:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele