28. kolo
13.03.2022 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Martín Zubimendi (© AFP)

La Real zůstává v kontaktu, Deportivo udolal gólem Zubimendiho

Jediná branka stačila na vítězství Realu Sociedad v souboji s Alavésem. Martín Zubimendi rozhodl zápas ze vzduchu dvacet minut před koncem a Deportivo už na to nedokázalo zareagovat.

Real Sociedad se chtěl udržet na pohárových příčkách a k tomu potřeboval zdolat Deportivo. O motivaci měli postaráno i hosté, kterým by případná výhra výrazně pomohla v boji o záchranu.

V prvním poločase se toho moc neudálo a k vidění byla jen jedna velká příležitost. Až před koncem jí měl Isak, který ale výbornou práci Portua nezužitkoval tak, jak měl a hlavičkou netrefil balón ideálně. Deportivo nepředvedlo směrem dopředu vůbec nic, na druhou stranu ale drželo nadějný stav, kterým výsledek 0:0 bezpochyby byl.

Real Sociedad zvýšil po změně stran aktivitu a promítlo se to i na počtu gólových šancí. Další únik Portua vytěsnil Pacheco nad branku. Neuspěl ani Rioja, v do té doby jediné šanci Alavésu nedokázal překonat skvělého Remira.

A šance pokračovaly na obou stranách, Sørloth hlavičkoval do tyče, kdežto Rafinhova rána proletěla vedle. Real Sociedad se dočkal až v 70. minutě. Oyarzabal perfektně rozehrál standardní situaci a Martín Zubimendi hlavou rozhodl.

Deportivo mělo na odpověď dvacet minut a jednu příležitost si skutečně vytvořilo. K propadnutému balónu se dostal Vallejo a Remiro jeho koncovku vychytal. Domácí zvítězili 1:0 a udrželi pohárové pozice.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1,48 na jedničku???? O co se to zase ta bukwice pokouší-1,21 by stačilo .

Reagovat
smazaný uživatel

Ty hrátky skončí book. Přeju ti to.

Reagovat
smazaný uživatel

1,67-kolik stála zaměstnavatele tahle jeho ofrklost?????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele