20. kolo
08.01.2022 16:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Mikel Oyarzabal (© AFP)

Mikel Oyarzabal hrdinou zápasu Realu Sociedad se Celtou Vigo

Baskický "La Real" přerušil šestizápasovou sérii bez vítězství a doma nad Celtou Vigo naplno bodoval. Stačila k tomu jediná branka, o kterou se zasloužil Mikel Oyarzabal. Real Sociedad se tak vrátil do bojů o evropské poháry.

Přelom roku byl u Celty Vigo povedený, ale na dvě předchozí výhry se navázat nepodařilo. Problémem byla produktivita. Hosté totiž za celý zápas ani jednou nevystřelili na branku a s takovou statistikou je těžké pomýšlet na vítězství.

Jediný gól se urodil hned zkraje zápasu. Ve 13. minutě si seběhl na kolmou přihrávku Mikel Oyarzabal a chladnokrevně poslal Real Sociedad do vedení. Hosté ještě reklamovali ofsajd, ale o žádný se nejednalo. O chvíli později měl "La Real" další velkou šanci a proti případnému vlastenci Aidoa musel zasáhnout Dituro. Ve 26. minutě hlavičkoval nebezpečně i Elustondo a Dituro byl znovu na místě. Domácí měli převahu, ale v prvním poločase ji dokázali vyjádřit jen jediným gólem.

Celta Vigo tak byla pořád ve hře o kýžený výsledek. V 55. minutě jí opět přálo štěstí, když Merinův pokus skončil na břevně. Po hodině hry zase minul branku Araujo a stav 1:0 po domácí se stále neměnil. Celta nebyla schopná ani jednou vystřelit na branku a z Baskicka se vrací s nepořízenou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele