26. kolo
27.02.2022 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Aritz Elustondo (© AFP)

Těžký týden zakončil Sociedad vítězně, Osasunu skolil netradiční střelec

Realu Sociedad se ve 26. kole LaLigy podařilo odčinit hrůzostrašný týden, když porazil Osasunu těsně 1:0. O vítěznou branku se postaral krátce po změně stran bek domácích Aritz Elustondo.

Real Sociedad v posledním týdnu utrpěl hned dvě těžké rány. V předchozím ligovém kole si odnesl výprask 0:4 od svého baskického rivala Athletica Bilbaa a v Evropské lize pak vypadl již v prvním kole play off s německým Lipskem. Nepříjemné porážky chtěl alespoň z části napravit v duelu s Osasunou, která se pohybovala v samotném středu tabulky.

Týmy rozehrály utkání v pomalejším tempu a diváci v San Sebastiánu si museli na první větší příležitost počkat až do 22. minuty. To se střelou z hranice šestnáctky prezentoval domácí záložník Ander Martín, jeho pokus však bez větších problémů zneškodnil Sergio Herrera. Baskové začali s postupem času svého soupeře přehrávat a trpělivě vyčkávali na případná zaváhání v jeho defenzivě. Jedno takové se snažil po 40 minutách využít Alexander Isak. Dobře nabíhajícího spoluhráče na vzdálenější tyči však svým pasem nenašel.

Domácí fotbalisté pokračovali v režii utkání a v 52. minutě se dočkali vytoužené branky. Odražený míč po rohovém kopu nekompromisně umístil obránce Elustondo a poslal svůj tým do vedení. Také hráči Osasuny však měli zanedlouho na druhé straně hřiště svou příležitost. Šikovným pokusem se snažil branku soupeře ohrozit z přímého volného kopu Rubén García. Brankář Álex Remiro byl ale připravený a vyrovnání nedopustil. Hosté se snažili s nepříznivým průběhem něco udělat a v 90. minutě se jim dokonce podařilo skórovat. Dlouho se však radovat nemohli, protože byl střílející Nacho Vidal přistižen v ofsajdové pozici. Další příležitost už si pak vypracovat nedokázali.

La Real tak napravil nepovedené výkony z posledního týdne a ze zápasu si odnesl plný počet bodů. Další ligové utkání jej bude čekat již ve středu, kdy se v dohrávce 21. kola střetne s Mallorkou. Osasuna svůj další duel odehraje 5. března doma proti Villarrealu.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele