12. kolo
31.10.2021 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Alexander Isak (© AFP)

Baskické derby skončilo remízou 1:1

Real Sociedad sice po změně stran šel do vedení a nad svým sokem z Bilbaa vedl, jenže závěr utkání patřil jednoznačně Athleticu. V první minutě nastavení se totiž prosadil hrdina Iker Muniain a zajistil svému týmu konečnou remízu.

Baskické derby. Asi netřeba dodávat víc, aby bylo jasné, o jak velký zápas minimálně v rámci regionu jde. A vůbec pro celé Španělsko, protože právě tyhle duely častokrát nabízejí parádní podívanou. A vzhledem k tomu, jak vysoko domácí La Real před zápasem byl, to jen zvyšovalo zájem veřejnosti.

Athletic se s tím vůbec nemazal a první šanci si připravil ještě před uplynutím dvou minut. Železný muž domácího výběru Iñaki Williams nabíhal sám na brankáře, Aritz Elustondo mu ale stihl skluzem sebrat míč z kopačky. První opravdu velkou šanci utkání měl na svědomí domácí střelec Alexander Isak, který v 19. minutě obehrál prvního obránce a střelou po zemi trochu vyplašil brankáře Unaie Simóna.

Duel mezi Simónem a Isakem se opakoval ještě několikrát, ale do konce první půle vždy končil ve prospěch hostujícího brankáře. Real Sociedad jen marně hledal cestu skrz přehuštěný střed pole a hosté si s jeho ataky velmi dobře věděli rady. Tak to vydrželo až do konce první půle. Po jejím konci měly obav týmy ke skórování stejně daleko. Druhý poločas už ale góly nabídl.

Jako první se prosadili domácí hráči. Deset minut uplynulo ze druhého dějství, když domácí dostali po faulu Iñiga Martíneze ve vápně šanci zahrávat penaltu. K ní se postavil Alexander Isak a nemýlil se.

Stoper Iñigo Martínez byl vůbec smolařem dnešního duelu, protože v 84. minutě dostal za faul druhou žlutou a svůj tým pořádně oslabil. Zas tak mu to ale vadit nemohlo, protože v první minutě nastavení se Athletic prosadil! Klub z Bilbaa zahrával přímý volný kop, Iker Muniaín napálil brankáře Remira a ten si míč v podstatě sám vrazil do brány!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2,08 je málo. Odpovídající by byl 2,09.

Reagovat
REPLIKATOR

1:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele