27. kolo
06.03.2022 21:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

João Félix (© AFP)

Atlético si díky Félixovi poradilo s Realem Betis

Atlético Madrid potvrdilo zlepšující se formu a v klíčovém utkání si poradilo i s Realem Betis. Tím pádem zůstává na čtvrtém místě a dál pokračuje v nahánění týmů nad sebou. Nakonec to bylo pro Colchoneros poměrně snadné utkání, dvakrát se v jejich barvách prosadil mladík Félix.

Večerní utkání v Seville bylo opravdu klíčové, protože jeho vítěz by zastával po skončení utkání příčky znamenající Ligu mistrů, zatímco poražený by sestoupil až na páté místo. Takže bylo jasné, jak moc jde Atléticu o vítězství. A od prvních minut to podle toho vypadalo i na hřišti. Aktivnější Atlético vstoupilo do utkání naprosto fantasticky.

Už po 100 vteřinách hry totiž Ángel Correa doběhl za obranou soupeře dlouhý míč a naservíroval ho před bránu. Tam si naběhl portugalský mladíček João Félix a po špatném postavení obránce už měl úlohu hodně usnadněnou - 1:0 pro Atlético.

Na Realu Betis bylo vidět, jak moc ho tahle situace zaskočila. Dlouho trvalo svěřencům Manuela Pellegriniho, než dokázali na nepříznivý vývoj událostí nějak reagovat. A moc mu nepomohlo ani brzké střídání Guardada, který musel pro zranění nuceně ze hřiště. Tohle ale nebyla ojedinělá situace, protože z utkání neuplynulo ani 30 minut a dokonce dvakrát muselo střídat i Atlético.

Tomu se v letošní sezoně opravdu lepí smůla na paty a trenér Simeone si mnohokrát oprávněně stěžuje. Jeho hráči se ale soustředili jen na utkání a krátce před koncem první půle mohli vést o dvě branky. Stačilo, kdyby Vršaljkův přesný pas doběhl Félix o trochu dřív. Takto ho včas zastavil vracející se obránce Sabaly. A právě ten sehrál o pár minut později důležitou roli ve vyrovnání. Po Sabalyho napadání se k míči dostal Cristian Tello a technickou ranou z hranice šestnáctky překonal brankáře Oblaka!

Tello měl velkou šanci i po změně stran, jenže tentokrát se Oblak vytáhl a zlikvidoval ne jednu, ale dokonce dvě jeho šance! Brankáře Brava na opačné straně zase nepřekonal naskakující obránce Felipe. Po hodině hry se to ale povedlo opět Félixovi. Atlético sehrálo vlastně hodně podobnou akci jako u první branky, jenže tentokrát servíroval na kolegu míč Marcos Llorente.

Tlak Béticos naopak nepřicházel a tak se Atléticu vcelku bez potíží povedlo skórovat ještě jednou. Střídající Antoine Griezmann nasprintoval do vápna i přes dva obránce, nahrál do druhé vlny na Thomase Lemara a před ním zívala prakticky prázdná brána - 3:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad má opisovač dobré info 3,03-3,37-2,4.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdopak ho donutil snížit kurz na dvojku o 11 stoveček. V těchto zápasech, na první pohled těžkých se on vyzná velmi dobře. Je to ostatně jeho práce.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele