21. kolo
02.03.2022 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Realu Sociedad (© AFP)

Real Sociedad na Mallorce vyhrál a jde na šesté místo

Mallorca se bude muset zase obejít bez bodů, protože dnes je v dohrávce 21. kola nechala lepšímu Realu Sociedad. Baskický celek byl lepším týmem a do sítě domácího celku dopravil míč dvakrát.

Odložené 21. kolo LaLigy dnes nabídlo jeden duel, který se hrál na Mallorce. S cílem vrátit se do Baskicka sem zavítal Real Sociedad. A oba týmy měly o co hrát, protože domácím jde stále o záchranu. Zatímco Baskové pokukují po Lize mistrů. Kvalitativní rozdíl mezi oběma týmy byl samozřejmě evidentní. La Realu ale chvíli trvalo, než jej dokázal vtisknout i do skóre.

Mallorca se rovněž nebála vystrčit růžky a minimálně dva průniky Pabla Maffea stály za zmínku. Mnohem větší šanci spálil Raíllo, který si převzal nahrávku za obranou a jen smolně nedokázal propálit vyběhnuvšího brankáře Remira. Nicméně i kdyby se mu to povedlo, gól by slavit nemohl. Vybíhal totiž z ofsajdu.

Gólu jsme se ale přesto dočkali. Deset minut před odchodem obou jedenáctek do šaten si David Silva rychle vyměnil míč s Merinem, pronikl do vápna a krásnou ranou k pravé tyči poslal svůj tým do kýženého vedení.

Po změně stran se Mallorca přeci jen vrhla do větší aktivity a odměnou jí byla šance z 56. minuty. Dani Rodríguez nabral rychlost a svůj postup po kraji vápna zakončil nahrávkou na Takefusu Kuba. Jeho dělovka však poslala míč těsně vedle tyče.

Tohle varování si La Real vzal k srdci a radši zvýšil. Po hodině hry rozehrál Mikel Oyarzabal rohový kop, který posadil na hlavu Mikela Merina. Ten sice nejdřív trefil jen Raílla, jenže na druhý pokus už se nemýlil. A to dal Merino vzápětí ještě parádní břevno!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele