19. kolo
02.01.2022 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Barcelony (© AFP)

Mallorca doma těsně nestačila na Barcelonu

Barcelona si několikrát koledovala, ale nakonec se jí povedlo získat na Baleárech všechny tři body. Zajistil jim je jednak Luuk de Jong coby jediný střelec a jednak skvělý brankář Ter Stegen.

Barcelona vstupovala do utkání na Mallorce s vědomím, že jí kvůli covidu chybí několik důležitých hráčů. Přesto se domácí brankář Reina těšil na zajímavé a kvalitní soky jako oba De Jongové, Puig nebo mladíčci Akhomach s Blancem. Ilias Akhomach se jako první dostával do větší šance, ale brankář Manolo Reina byl přeci jen o chlup rychlejší, takže míč včas zastavil.

Mallorca měl taky kus štěstí, jako třeba ve 29. minutě. To se k míči ve vápně dostal Luuk de Jong, který využil své centimetry a natáhl se pro míč. Špičkou kopačky ho ale dokázal usměrnit jen do tyče za Reinovými zády! Zkušený kanonýr měl obecně dost smůly, protože o pouhou minutu později napálil pro změnu jen břevno. Jeho epesní nůžky by si určitě zasloužily gól.

De Jong se ho ale přeci jen dočkal. Mallorca si možná už malovala bezbrankovou remízu v poločase, když si De Jong ve 44. minutě naběhl na delší pas na zadní tyč a hlavou do protipohybu brankáře Reiny skóroval!

Mallorca byla na obou koncích hřiště dnes naprosto marná a kdyby se v barcelonském trikotu proháněl aspoň jeden z kdysi slavné trojky Messi, Neymar, Suárez, prohrávali by domácí minimálně o pět branek.

Jenže tahle Barcelona je úplně jiný tým. Takže ji jen štěstí oddělilo od dalšího propadáku. Šest minut před koncem totiž zůstal Mboula zcela nehlídaný na zadní tyči a hlavou poslal míč jen těsně nad břevno! A nebýt pozdního zákroku Ter Stegena, dost možná by se body dělily.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat
Pharrell

Barca asi nevyhraje s náhradníkama (ale jinak jí přeju výhru 0:2,)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele