34. kolo
01.05.2022 18:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Alexander Sorloth (© AFP)

Návrat krále ve velkém stylu, Falcaovi stačilo po zranění ke gólu pár vteřin na trávníku

Fotbalisté Vallecana navázali na dobré výsledky z posledních týdnů a ve 34. kole LaLigy dokázali remizovat se silným Sociedadem 1:1. Hosté měli utkání ve svých rukou, když po půlhodině vedli díky trefě Alexandera Sorlotha. Rayu ovšem v 78. minutě zachránil bod legendární útočník Radamel Falcao, jemuž stačilo být na trávníku pouhých 56 vteřin k tomu, aby vsítil srovnávací branku.

Kde jsou ty časy, kdy soupeři odjížděli jeden za druhým ze stadionu Vallecana s prázdnou. Rayo poprvé v ročníku před vlastními fanoušky padlo až 23. ledna s Bilbaem, od té doby však paradoxně doma v lize nezvítězilo ani jednou. Prokletí Estadio de Vallecas chtěl využít Sociedad, který se pyšnil velmi solidní formou, neboť za poslední dva měsíce prohrál jen s Realem Madrid a Barcelonou.

A právě hosté v úvodu naprosto dominovali, kdy během prvních 15 minut drželi míč víc než 80 % času, většinu z toho navíc v blízkosti šestnáctky. Právě do ní dostal přihrávku Portu, který měl na noze jasný gól, po nešikovném zpracování ale netrefil branku. Na gól si tak hosté museli počkat do 33. minuty. Laxnost domácí obrany využil Sorloth, který dostal míč na hranu šestnáctky, kde si obehrál dva obránce a na jeho střelu po zemi nestihl Stole Dimitrievski zareagovat. Domácí čekali na první střelu až do 42. minuty, kdy se po rohovém kopu dostal do zakončení Unai Lopez, s jeho pokusem si ale Alex Remiro poradil.

Po změně stran však tempo hostů výrazně pokleslo, naopak to bylo Rayo, kdo se pomalu dostával zpět do hry. Hned v úvodu se do jedné z posledních šancí Sociedadu dostal Martin Zubimendi, jehož pokus konečky prstů Dimitrievski vyrazil, snahu o dorážku zas zablokoval jeden z obránců. O pár minut později mohl vyrovnat Alejandro Catena, jehož nebezpečná rána z dálky pořádně protáhla hostujícího gólmana. Klíčový impulz pro domácí přišel v 77. minutě, kdy přišla na hřiště největší domácí hvězda Falcao. Ten totiž skóroval hned po minutě na hřišti, když dorážel do prázdné branky poté, co se od tyče odrazila střela Álvara Garcíi.

Vallecano sice neprolomilo bídnou domácí bilanci a doma nevyhrálo v lize již posedmé v řadě, povedlo se mu ale obrat o body další tým z elitní šestky. Příští utkání sehraje 8. května venku na stadionu Getafe. Baskové se vydají 6. května na další výlet, tentokrát do Levante.

Autor: Livesport.cz / Dominik Bludský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele