16. kolo
05.12.2021 14:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Rayo Vallecano (© AFP)

Rayo zvítězilo vlastním gólem Cabrery

Fotbalisté Vallecana si upevnili šesté místo v tabulce, když udolali jedinou brankou Espanyol. Katalánský celek si ji vstřelil ve druhém poločase sám, zpětnou přihrávku dopravil do vlastní sítě Cabrera. Zápas nabídl spoustu šancí, ale ujala se jen jediná.

V úvodu zápasu se nic zajímavého nestalo. V 6. minutě sice domácí García reklamoval ruku Sergiho Gómeze, ale hlavní sudí nechal hru pokračovat. Teprve po dvaceti minutách si první šanci vypracovali hosté a jmenovitě Puado trefil boční síť. Krátce na to odcentroval Vidal a hlavičkující Raúl de Tomás pořádně protáhl brankáře Dimitrievskiho. Také Rayo se odhodlalo k útoku a zatímco Palazón střílel zpoza šestnáctky nad, dorážka Guardioly o chvíli později skončila vedle.

Vallecano následně přidalo na aktivitě a po další přihrávce Garcíi pálil nad Trejo. První poločas tak přinesl spoustu dobrých příležitostí, avšak žádná neskončila gólem. Ani ta z nastaveného času prvního poločasu, kdy Palazón ve vyložené pozici pálil na zadní tyč těsně vedle.

Domácí pokračovali v aktivitě i po změně stran a zanedlouho se dočkali vedoucího gólu. Šance Balliua ještě brankou neskončila, když výborně zasáhl Diego López, ale v 55. minutě už to Vallecanu vyšlo. Zpětnou přihrávku Álvara Garcíi si poslal vlastní sítě Leandro Cabrera.

Vedoucí brankou aktivita domácích nepoklesla a k vidění byly i další příležitosti. Čtvrthodinu před koncem se dostal ke slovu i Espanyol a blízko vyrovnání se ocitl Puado, jehož střelu Dimitrievski s problémy zkrotil. Puado měl velkou příležitosti i v 85. minutě, ale to z dobré pozice trestuhodně minul! V závěru na trávníku jiskřily emoce, ale co je důležitější, že stav 1:0 pro Rayo se už nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele