29. kolo
19.03.2022 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Koke (© AFP)

Atlético dobylo stadion Raya, trefil se Koke

Atlético Madrid ovládlo malé madridské derby proti Vallecanu a zůstává v první čtyřce. Jedinou branku vstřelil až ve druhém poločase záložník Koke. Hosté si závěr utkání zkomplikovali vyloučením Correy, nicméně krátkou přesilovku Rayo potrestat nedokázalo.

Atlético si v týdnu zajistilo postup do čtvrtfinále Ligy mistrů a v sobotu večer uspělo i na scéně LaLigy, když zvítězilo v malém madridském derby. Pro Rayo je to už desátý zápas v řadě bez vítězství.

Griezmann se dostal do šance již po třech minutách, ale jeho ránu mířící k tyči zneškodnil Dimitrievski. Atlético si udržovalo převahu prakticky po celou první půli, ale své náznaky šanci nedokázalo dotáhnout do zdárného konce. Byl to ale typický zápas Atletů, vycházejících ze zabezpečené obrany a trpělivě čekající na svojí šanci.

Ta přišla až po změně stran, přesněji v 50. minutě. Félix krásně z první našel přihrávkou Kokeho, jenž střelou k tyči překonal brankáře Dimitrievskiho. Následně se hra zase ubírala stejným směrem, tedy Atlético pozorně bránilo a čekalo na další možnosti.

Rayo zůstávalo dlouho v kontaktu a hosté si závěr zápasu zbytečně zkomplikovali. Po nedovoleném zákroku uviděl Ángel Correa rovnou červenou kartu, což znamenalo, že Rayo dohrávalo několik minut v početní výhodě.

Domácí se ale nemohli do ničeho dostat a pokus Sylly neznamenal pro Oblaka vážnější nebezpečí. Kondogbia totiž srazil balón na rohový kop, ze kterého nic nebylo. Tlak Raya sice rostl, ale stav 1:0 pro Atlético se už nezměnil. Rayo nevyhrálo už desátý zápas v řadě a v tabulce se propadlo na třinácté místo. Atlético je třetí, ale v nedělním El Clásicu ho může vystřídat Barcelona.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele