31. kolo
10.04.2022 21:00 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

Pedri (© AFP)

Barcelona ovládla thriller s Levante a znovu vyhrála

Trenér Xavi opět slaví. Dnes se jeho tým vrací z Valencie s dalšími třemi důležitými body, které katalánskému týmu zajistil nervy drásající závěr. V něm si Blaugranas poradili díky trefě střídajícího útočníka Luuka de Jonga a trenér Xavi si mohl zase gratulovat ke šťastné ruce při výběru střídajícího esa.

Levante se slavnějšího a bezesporu kvalitnějšího soupeře vůbec nezaleklo a hostující brankář Marc-André ter Stegen musel v prvních několika minutách řešit hodně zapeklitých situací. Prověřil ho Radoja, o chvíli později i Campaña a jeho reflexy vyzkoušel i Martí. Katalánci se chvíli nemohli pořádně rozkoukat, ale postupem času už se jejich kvalita na hřišti začala projevovat.

Ve dvacáté minutě brankář Ter Stegen vysunul krásným nákopem vpřed nabíhajícího Ferrána Torrese a ten měl smůlu snad jen v tom, že zakončoval přímo do brankáře Cárdenase. Obrana Blaugranas ale dneska rozhodně nebyla neprostupná a skvělým sólem se blýskl Morales. Jeho šanci ale na poslední chvíli zhatil zasahující obránce Eric García, který vykopával míč z brankové čáry.

Činil se i jeho obranný parťák Araújo, který taky na poslední chvíli likvidoval šanci Martího po pasu od Miramóna. První poločas měl solidní tempo, ale pořád to byla jen předehra před tím, co na fanoušky v ochozech čekalo po změně stran. Nejprve se musel činit Cárdenas, který pozorným zákrokem likvidoval hlavičku Ferrána Torrese. Pak se ale Son na opačné půlce hřiště nechal faulovat Alvesem a sudí nekompromisně pískal penaltu! K ní se postavil José Luis Morales a nemýlil se.

Ještě větší šok ale domácí fandové zažili o pouhé tři minuty později, když Roger Martí hlavičkoval míč do ruky Garcíi a sudí opět pískal penaltu! Jenže tentokrát si Martí věřil až příliš a penaltu nedal! A to nebyl jediný trest, protože v 59. minutě Barcelona srovnala na 1:1. Po centru od Dembélého hlavičkoval přesně Pierre-Emerick Aubameyang - 1:1.

Barcelona dokonce dokázala otočit vývoj utkání už jednou, když se v 63. minutě prosadil po zpětné nahrávce na vápno Pedri!

Delší dobu se na trávníku nic zajímavého nedělo, jenže když zbývalo do konce osm minut, tak čerstvý Clément Lenglet fauloval pronikajícího Gómeze a Munuera pískal další penaltu. Gonzalo Melero ji poslal zkušeně do opačného koutu brány a Levante senzačně srovnalo. Netrvalo to ale moc dlouho. V nastavení se totiž opět předvedl jindy nepoužívaný kanonýr Luuk de Jong a přesnou hlavičkou po centru od Alby posunul míč do sítě!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Unique

Infarktový zápas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele