20. kolo
08.01.2022 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Luuk de Jong (© AFP)

Puertas srovnal minutu před koncem a Barcelona jede z Granady jen s bodem

Zase to pro Barcelonu mohlo dopadnout mnohem hůř. Už poněkolikáté se Barcelonští dopustili hrubé chyby v závěru a málem je to stálo ne dva, ale všechny tři body. Nakonec se jim ale povedlo udržet remízu s Granadou.

Už se z toho pomalu stává zvyk. Ty závěry zápasů prostě Barcelona nezvládá a nebýt brankáře Ter Stegena, který se v těchto závěrech začal pravidelně činit ví než by si přál, asi by měla Barcelona o pár bodů méně. Ale pěkně postupně. V úvodu měla Barcelona kus smůly, protože Gavi v osmé minutě připravil krásný pas do vápna na Luuka de Jonga a ten jej zakončil přesně k tyči. Jenže sudí postřehl ofsajd centrujícího mladíčka a gól nakonec neuznal.

Prapor Granady se pokusil vztyčit Darwin Machís, který se několikrát dostal do slibné střelecké pozice, ale obránci Blaugranas si s jeho akcemi zpravidla věděli rady. Pokud něco Barcelonu za první poločas charakterizovalo, byl to především hodně pomalý přesun z vlastní obrany do útoku. I díky tomu se domácí obrana stíhala zformovat a zastavovat ataky katalánské návštěvy.

Do kabin šly oba týmy se stejným skóre, jaké panovalo na začátku utkání. To se ale velmi rychle změnilo po přestávce, kdy musel trenér Xavi (taky si pořád zvykáte na tohle spojení?) střídat zraněného stopera Garcíu a nahradil jej Clémentem Lengletem.

Po třech minutách od jeho příchodu sice Lenglet fauloval za žlutou, ale prakticky hned z protiútoku si Dani Alves - historicky nejstarší hráč, který nastoupil za áčko - jedno áčko připsal. Vymyslel parádní centr na hlavu Luuka de Jonga, který se pověsil do vzduchu a neomylně zavěsil.

Jenže to nebylo všechno, Barcelonu opět postihl syndrom závěru zápasu. Nejprve dostal v 79. minutě druhou žlutou Gavi za další zbytečný faul. A minutu před koncem Barcelona klesla. Po rohovém kopu se dostal míč ke zcela osamocenému a nehlídanému Antoniovi Puertasovi, který jej z krkolomné otočky poslal neomylně do šibenice! V nastaveném čase se ještě musel Ter Stegen opět vytáhnout proti ráně Montora.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
dextroza_m

1:4

Reagovat
VojtovaChelsea

Reagovat
Filip236

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele