28. kolo
12.03.2022 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Bryan Gil (© AFP)

Střelecká mizérie na předměstí Madridu, Getafe se sestupovým příčkám nevzdálilo

Utkání 28. kola španělské LaLigy vítěze nepoznalo, Getafe s Valencií remizovalo 0:0. Přestože se Azulones v 71. minutě branky dočkali, krátké nadšení jim následně sebral hlavní rozhodčí, který po shlédnutí videa gól pro zahrání rukou neuznal. Český reprezentant Jakub Jankto do zápasu nenaskočil, sledoval jej pouze z lavičky náhradníků.

Madridský tým se zdál být po bídném úvodu sezony z nejhoršího venku, čtyři zápasy v řadě však nevyhrál, a tak se musel mít před nebezpečím sestupu stále na pozoru. Getafe naději na úspěch proti Valencii dávala především statistika posledních domácích vzájemných duelů, jelikož Netopýrům se podařilo na hřišti celku z hlavního města uspět naposledy před více než třemi lety. Azulones se spoléhali především na svého nejlepšího střelce, kterým byl Enes Ünal se 13 ligovými brankami na kontě.

Vstup do utkání vyšel lépe domácím, kteří poprvé zahrozili v deváté minutě. Střela Sandra Ramíreze z pravé strany proletěla jen těsně okolo levé tyče. O chvíli později už fotbalisté Getafe trefili prostor brány, avšak přízemní rána Nemanji Maksimoviče neměla na úspěch potřebné parametry. V dalších minutách náznaky větších příležitostí nepřicházely, celky sváděly souboje o míč především ve středu pole a na obou stranách byla vidět spousta nepřesností. Nebezpečná nebyla ani střela Bryana Gila v závěru úvodního dějství, a tak šli hráči do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran začali být mírně aktivnější Netopýři, avšak první střelecký pokus mezi tři tyče si stále nepřipsali. Diváci si tak na úvodní branku museli počkat až do 71. minuty, ta však nakonec nebyla uznána pro zahrání rukou střídajícího Borji Mayorala. Gruzínský brankář Giorgi Mamardashvili tak nemusel zpytovat svědomí za obrovskou hrubku, která k neuznané brance vedla. V závěru duelu se obraz hry výrazně nezměnil, a ani jedno z mužstev tak nedokázalo skórovat, a to ani přes poslední velkou šanci Maksimoviče, který v šesté minutě nastavení hlavičkou těsně minul levou tyč.

Getafe opět nezvítězilo, zisk bodu s o poháry usilující Valencií však mohl být pro celek z hlavního města alespoň malou náplastí. O další body budou Madriďané usilovat 18. března v Bilbau, Valencii čeká o den později duel v Elche.

Autor: Livesport.cz / Martin Dlapa

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele