19. kolo
02.01.2022 14:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Enes Ünal (© AFP)

Getafe na nový rok šokovalo Real a porazilo ho

Když by se v Getafe ujalo známé rčení "Jak na nový rok, tak po celý rok", asi by se fandové vůbec nezlobili. V prvním utkání nového roku se totiž Getafe povedlo šokovat Real Madrid a díky jediné trefě Enese Ünala vyhrát!

Pro Real to nebylo moc příjemné odpoledne, alespoň ne zpočátku. Po pouhých sedmi minutách totiž jeho zadáci, jmenovitě Éder Militão, udělali velkou chybu. Mladý obránce se nechal snadno u vlastní brány přetlačit dotírajícím Enesem Ünalem, který míč převzal a zblízka snadno propálil brankáře Courtoise!

To byl pro Bílý balet obrovský šok, na který svěřenci trenéra Ancelottiho chvíli hledali odpověď. Když ale našli pevnou zem pod nohama, začaly se dít věci! Nejdřív ještě Bílý balet přežil šanci Maksimoviće, který místo rány do opuštěné brány poslal chabou střelu do dobíhajícího brankáře Courtoise. Pak už ale hrál prim Real. Modrić napálil skvělou střelou prostor, kam se Soria na poslední chvíli stihl přesunout.

Vzápětí přinesla rychlá kombinace Realu míč k vápnu, kde jej Benzema efektně přenechal opět Modrićovi. Chorvatský záložník dnes ale neměl moc štěstí a napálil jen břevno! Po brejku na pravé straně zase Toni Kroos pálil jen těsně vedle. Obrana Getafe ale jinak držela.

Velkých šancí ubylo, Real se ani po změně stran nedokázal dostat do pořádného zakončení a nepomohlo mu ani nasazení Marcela s Hazardem. Výbornou práci ve středu pole odvádělo duo Arambarri - Maksimović, které vydatně pomáhalo své obraně. Poslední velkou šanci utkání měl na kopačce Casemiro, jenže jeho bombu zpoza vápna brankář Soria bravurně vyrazil mimo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Pharrell

0:2 0:3

Reagovat
Pharrell

0:2 0:3

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele