34. kolo
02.05.2022 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Coliseum Alfonso Perez (© AFP)

Utkání odlišných poločasů přineslo Getafe cenný bod. Betis v honbě za Ligou mistrů ztratil

Fotbalisté Betisu nedokázali ve 34. kole španělské LaLigy překonat výborného Davida Soriu v bráně soupeře a s Getafe pouze remizovali 0:0. První půli si drželi střeleckou převahu, ale po přestávce vytuhli a pustili k šancím také domácí. Zatímco klub ze Sevilly ztratil veledůležité body v boji o účast v Lize mistrů, madridský celek se dostal o krok blíž k záchraně.

Getafe sice v posledním střetnutí dokázalo uspět na trávníku Celty Vigo, ale zdaleka nemělo v boji o záchranu vyhráno, jelikož na sestupové pozice mělo polštář jen čtyř bodů. Zato Betis Sevilla zažíval příjemnější starosti, stále totiž mohl velmi reálně myslet na čtvrté místo zaručující Ligu mistrů. K tomu však musel hodit za hlavu poslední prohru s Elche a madridský klub bezpodmínečně porazit.

Hned ve třetí minutě hlavičkoval po centru ze strany nebezpečně Germán Pezzella, ale Soria byl v domácí brance pozorný. Úspěšný byl Soria také při střeleckých pokusech Álexe Morena a Nabila Fekira z dálky. To na druhém konci hřiště nemusel Claudio Bravo čelit v prvním poločase jediné střele, a do kabin tak týmy odcházely za stavu 0:0.

První zákrok musel Bravo necelým 10 tisícům diváků předvést krátce po změně stran, kdy vyrazil hlavičku Okaye Yokuslua po standardní situaci. Betis měl nadále převahu ve statistice držení míče, střely si však na rozdíl od první půle tentokrát vytvářeli pouze domácí. Ani oni si ale nevypracovali žádné větší šance, a výsledkem tak byla bezbranková remíza.

Getafe tak s Betisem bralo bod a sestupovým vodám se příliš nevzdálilo. V dalším kole čeká na Azulones 8. května malé madridské derby s Vallecanem. Celek ze Sevilly o den dříve přivítá Barcelonu.

Autor: Livesport.cz / Patrik Ledvinka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele