21. kolo
20.01.2022 19:00 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Enes Ünal (© AFP)

Getafe zvládlo přestřelku s Granadou

Celkem šest branek padlo v utkání madridského Getafe s Granadou. Domácí zvítězili v jinak vyrovnaném utkání 4:2 a v tabulce se posunuli mimo sestupové příčky. První poločas nabídl vyrovnanou partii i výsledek a až po změně stran strhli domácí vedení definitivně na svojí stranu.

Český záložník Jakub Jankto nakonec do zápasu nezasáhl a byl celou dobu na lavičce náhradníků. Getafe to zvládlo i bez jeho služeb a zvítězilo brankami Ramíreze, Ünala, Maksimoviće a Mayorala. Obě branky Granady vstřelil Javier Luis Suárez, ovšem na body to nestačilo.

Očekával se opatrný začátek, což se nepotvrdilo. Bezbrankový stav vydržel na Coliseum Alfonsa Pereze pouhých deset minut. Utažená Ramírezova přízemní střela zapadla přesně k tyči a domácí Getafe vedlo 1:0. Z vedení se však dlouho neradovalo. O pouhé tři minuty později prostrčil Molina balón na Luise Javiera Suáreze a ten z malého vápna na přední tyči překonal Soriu - 1:1. Začátek dějství bezpochyby diváky navnadil, ale ti si na další přídavek museli ještě počkat.

Vyrovnanému výsledku odpovídala i vyrovnaná partie. Až ve 35. minutě byl blízko dalšímu gólu Cuenca, který po rohovém kopu hlavičkoval do břevna! V prvním poločase už žádná další branka nepadla, zato po změně stran se strhla přestřelka.

Hned ve 48. minutě si Azulones vzali vedení zpátky. Enes Ünal dostal na malém vápně prostor ke střele a Maximiano s tím těžko mohl něco dělat. Určitě si ale mohl počínat lépe v situaci ze 63. minuty. Oliverův přízemní centr nešikovně prodloužil ke kopačkám Nemanjy Maksimoviće a ten trefil odkrytou svatyni. Getafe si vytvořilo dvoubrankový náskok, který už nehodlalo pustit.

Granada na nepříznivý vývoj nerezignovala a snažila se kontaktním gólem vrátit do hry. Povedlo se jí to čtvrthodinu před koncem, když Soria obrovskou hrubkou v rozehrávce nastřelil Javiera Luise Suáreze, od kterého se balón odrazil přímo do branky. Hosté ožili a na vyrovnání měli stále dostatek času. Pochopitelně s blížícím se koncem musela Granada otevírat hru a to se jí stalo osudným. Tři minuty před koncem pronikl z úhlu do šestnáctky Borja Mayoral a balón procedil mezi Maximianovy nohy. Getafe nakonec porazilo Granadu 4:2 a posunulo se na šestnáctou příčku, Granada je čtrnáctá.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele