12. kolo
31.10.2021 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Enes Ünal (© AFP)

Getafe se dočkalo, na dvanáctý pokus bere výhru

Velký kámen spadl ze srdce všem hráčům, trenérům a fanouškům Getafe, madridský klub se na dvanáctý pokus konečně dočkal výhry. V domácím prostředí přehrál Espanyol, hrdinou utkání se stal Enes Ünal.

Domácí vlétli do utkání jako uragán a od úvodních minut roztočili pořádný kolotoč. Vidět byl především turecký reprezentant, v první minutě zakončoval po centru z pravé strany těsně mimo, o chvíli později mířil hlavou jen do středu brány a Diega Lópeze nepřekonal ani Aleñá, jeho pokus brankář vyškrábl na roh.

Ve dvanácté minutě musel Diego López znovu do akce, z hranice pokutového území vystřelil Arambarri, míč tečoval Ünal a někdejší gólman Realu Madrid předvedl vynikající zákrok. Espanyol sice úvodní tlak přežil, přesto nakonec inkasoval a jednalo se o výstavní trefu. Akurugu přiťukl hrudí na Ünala, ten si balón zpracoval a druhým dotekem do povedenými nůžkami poslal do sítě - 1:0.

Espanyol se v první půli k ohrožení svatyně soupeře dlouho nedostal, o to větší šok pro Getafe znamenalo rychlé vyrovnání - ve 39. minutě rozehrával barcelonský celek roh, Cabrera ještě mířil hlavou do tyče, odražený pokus ovšem rychle vrátil do branky pohotový Sergi Gómez - 1:1.

A pro domácí mohlo být ještě hůře, o několik desítek vteřin později se totiž rozeběhl Embarba a svůj tým podržel vynikající Soria. Úvodní část byla na šance hodně bohatá a v samém závěru přinesla ještě dvě, v obou byl Ünal a ani jednou neměl přesně seřízená mířidla.

Ünal se spoustou nezdarů nenechal odradit a druhé odměny se nakonec dočkal v 56. minutě, pasem za obranu ho našel Aleñá a Turek ranou z první prostřelil Lópeze - 2:1.

Espanyol si žádný velký tlak nevypracoval, domácí kouskovali hru a v 89. minutě mohli výhru pečetit, kdyby lépe mířil Mata. Mrzet ho to nakonec nemuselo, stejně jako Getafe nebude trápit to, že zůstává na posledním místě tabulky, první výhra je doma a Madridští se mají od čeho odrazit.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele