10. kolo
25.10.2021 21:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Santi Mina (© AFP)

Getafe se ode dna neodrazí, jasně prohrálo se Celtou Vigo

Na první vítězství stále čeká Getafe. Madridský celek hrál pětapadesát minut vyrovnanou partii se Celtou Vigo, ale pak dvakrát inkasoval a navíc přišel o vyloučeného Dakonama. Dvě branky Santiho Miny podpořil jedním gólem i Iago Aspas.

Getafe se v nové sezoně hodně trápí a zřejmě málokdo čekal, že bude mít po deseti odehraných kolech jen dva body. Výsledkovou bídu podtrhl i v pondělní dohrávce proti Celtě Vigo, byť hodinu to z jeho strany nebylo zas tak špatné.

Úvod zápasu nabídl spíše opatrnou podívanou. Ani jeden tým se nehnal za každou cenu dopředu a tak se na první větší příležitost čekalo a to takřka čtyřicet minut.

Ve 38. minutě pronikl do šestnáctky hostující Nolito a střelou donutil k zákroku brankáře Soriu. Na druhé straně zase z volného přímého kopu těsně přestřelil Ramírez. A stejný muž musel v nastaveném čase kvůli zranění opustit hrací plochu a to jakoby předznamenalo budoucí potíže domácích.

Ty přišly zhruba deset minut po přestávce. Nejprve postupoval sám na brankáře Soriu Iago Aspas a opora domácích předvedla skvělý zákrok. Jenomže z následného rohového kopu skutečně udeřilo. Mendéz prodloužil balón na Santiho Minu a ten hlavou poslal Celtu Vigo do vedení! Za další tři minuty našel Méndez krásným pasem Iaga Aspase a hosté vedli o dva góly.

Pohromu pro domácí pak dokonal ostrým zákrokem Djene Dakonam, po kterém sudí vytasil červenou kartu. Oslabení Azulones inkasovali i třetí gól a znovu to bylo z kopačky Santiho Miny. Utkání bylo rozhodnuto a ve zbývajících minutách už se jen dohrávalo. V závěru tasil hlavní sudí opět červenou kartu pro hráče domácích, na lavičce jí za protesty uviděl Rodríguez.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele