1. kolo
15.08.2021 20:00 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

Barcelona zahájila éru "po Messim" přesvědčivou výhrou

Pouze na chviličku zaváhala Barcelona v domácím zápase s Realem Sociedad a dovolila mu přiblížit se na rozdíl jediné branky, jinak byl výkon Koemanových svěřenců jedním slovem vynikající. Barcelona si svojí aktivitou postupně vypracovala tříbrankový náskok, aby nakonec zvítězila divokým výsledkem 4:2. Dvě branky vstřelil dánský útočník Martin Braithwaite, po jedné pak Gerard Piqué a Sergi Roberto.

Barcelona začala novou éru bez Lionela Messiho, který odešel do PSG a začala jí ve velkém stylu. Ronald Koeman se základní sestavou nijak neexperimentoval, pouze v brance místo obvyklého Ter Stegena stál Neto. V ofenzívě se pak představili Depay, Braithwaite a Griezmann. Také sestava Realu Sociedad byla bez většího překvapení, snad jen Illarramendi na lavičce náhradníků leckoho mohl udivit.

Hned v 1. minutě Barca založila rychlou akci a pohotové zakončení Braithwaita skončilo v Remirových rukavicích. Kataláncí hýřili aktivitou, nasadili rychlé tempo a v další šanci hlavičkoval Griezmann vedle, přičemž za další dvě minuty orazítkoval stejnou částí těla břevno! Po odchodu Messiho bude na Griezmanna upřena velká pozornost, stejně jako na Depaye. Real Sociedad nemohl nápor Barcelony dlouho vydržet a v 19. minutě jí skutečně poslal do vedení Gerard Piqué. Letní akvizice Memphis Depay mu posadil na hlavu přesný centr a stoper domácích hlavou překonal brankáře Remira - 1:0.

Barcelonské vedení bylo zcela zasloužené a navíc domácí nepolevovali. Ve stoprocentní šanci selhal po přihrávce Braithwaita právě Depay a Nizozemec za chvíli neúspěšně zkoušel kulišárnou á la Patrick Schick nachytat Remira. V podání Depaye to byl bezpochyby povedený ligový debut. Polozaplněný Camp Nou se v prvním poločase dočkal ještě jedné branky. Těsně před odchodem do šaten odcentroval z pravé strany Frenkie De Jong a Martin Braithwaite pohodlně vsítil druhou branku utkání.

Real Sociedad nepředvedl vůbec nic a Imanolu Alguacilovi nezbylo nic jiného, než vystřídat. Ani příchody Barrenetxey s Bautistou obraz hry nezměnilo. Naopak, ve 49. minutě nebyla Barceloně uznána branka, ale to mrzelo jen pramálo. Po hodině Blaugranas navýšili vedení už na rozdíl tří branek. Depay efektivní přihrávkou vysunul Jordiho Albu, jeho střílený centr Remiro vyrazil před sebe a Martin Braithwaite vsítil svojí druhou branku. Příznivci Barcelony mohli být stejně jako její kouč spokojeni.

Teprve po třetím gólu Barcelona trochu zvolnila a ke slovu se přihlásil "La Real". Merinovu přízemní ránu Neto zvládl zpacifikovat. Na druhé straně barikády napřáhl mladíček Pedri a Remiro vyškrábl balón na rohový kop. Každopádně Barceloně se zvolnění tempa nevyplatilo. Osm minut před koncem chybovala při postranní čáře a Julien Lobete střelou na zadní tyč snížil. Byla to jedna z mála příležitostí, kterou Katalánci hostům dovolili.

Pak už stačila jedna standardka a šikovnost Mikela Oyarzabala a rázem to bylo jen o jediný gól. Katalánci ale nezpanikařili. Real Sociedad si další možnost nevytvořil a v nastavení inkasoval čtvrtý gól. Přečíslení tři na dva zakončil do Braithwaitově přihrávce do odkryté klece Sergi Roberto.

Barcelona ukázala, že to jde i bez Messiho. Nebezpečný Real Sociedad na Camp Nou přejela 4:2 a v nové sezoně slaví první tři body. Baskové budou muset do dalších kol výrazně přidat, protože ačkoliv na Cam Nou vstřelili dva góly, jejich hra nebyla dobrá.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele