21. kolo
24.04.2022 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Álvaro García (© AFP)

Rayo senzačně vyloupilo Camp Nou, Barcelonu potopila jediná branka

V LaLize se urodilo další velké překvapení, protože Barcelona nedokázala využít výhodu jednoho utkání navíc a prohrála s Rayem. Domácí favorit velmi brzy inkasoval po gólu Álvara Garcíi a na tuhle trefu už nedokázal nijak efektivně reagovat.

Titul v LaLize je pro Barcelonu nebo kohokoli jiného než Real Madrid zřejmě ztracen, ale Blaugranas přesto chtěli ještě zdramatizovat koncovku ligového kalendáře a využít k tomu mohli i dnešní dlouho odkládané dohrávky 21. kola. V něm se na domácí půdě stadionu Camp Nou postavili proti Rayu Vallecano, což pro ně měla být snadná kořist.

Jenže nebyla. Už v sedmé minutě totiž natřískaný stadion utichl. Na krásný pas od Palazóna si mezi domácí obránce naběhl Álvaro García, kterého neuhlídal Dest. Garcíovi stačilo ve vápně dobře zamířit a ani brankář Ter Stegen neměl čisté svědomí - 1:0 pro outsidera.

Postupem času už se ale Barcelona začala do svého soka pořádně zahryzávat. Neuplynulo ani 30 minut hry, když Jordi Alba vypálil velmi nebezpečně a jen těsně minul tyč. Brankovou konstrukci naopak trefil ke konci první půle Gavi, jenže napálil břevno. Celá akce pokračovala a Ferrán Torres sice elegantním lobem vsítil branku, jenže sudí ji pro ofsajd mladého hráče uznat nemohl.

Do druhého poločasu už místo nevýrazného Desta naskočil Lenglet, ale ani on Barceloně v ofenzivním trápení pomoct nedokázal. Nervózní Barceloně nepomáhalo ani časté kouskování hry ze strany soupeře, který se začal uchylovat ke zdržování a faulům, takže se Blaugranas pořádně nemohli dostat do tempa.

Domácím nepomohlo ani předlouhé jedenáctiminutové nastavení, byť v něm Dimitrievsku musel likvidovat střely Traorého s Dembélém, který trefil tyč! To samé se povedlo Cissovi na opačné straně, ale ke změně výsledku už to nevedlo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
celeb

Xavi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele