36. kolo
10.05.2022 21:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Pierre-Emerick Aubameyang (© AFP)

Aubameyang zase řádil. Barcelona porazila Celtu Vigo 3:1

Barcelona si především díky dvěma brankám útočníka Aubameyanga poradila s Celtou a druhý poločas už jen v poklidu udržovala příznivé vedení. Jedinou kaňkou pro ni bylo vážné zranění obránce Araúja, kterého po ztrátě vědomí odvezla sanitka.

Barcelona usilovala o další tři body, aby si vytvořila dostatečný náskok před dotírajícími protivníky a po dokončení ligy mohla slavit aspoň čestný titul vicemistra. Startu v základu Barcelony se dočkal i Memphis Depay, který se stále snaží přesvědčit trenéra Xaviho o svých schopnostech. V prvních minutách hry se ale jako nebezpečnější celek jevila Celta. Návštěva z Viga mohla dokonce jít poměrně brzy do vedení. Psala se jedenáctá minuta, když Iago Aspas hledal před bránou nabíhajícího Thiaga Galharda a ten ve skluzu těsně minul bránu!

Obránci Barcelony si dnes evidentně vybírali slabší chvíle a Ronald Araújo málem fatálně nahrál do šance Iagu Aspasovi. Zkušený kanonýr dokonce běžel sám na brankáře Ter Stegena! Jenže poslední dotyk mu nevyšel, vyslal jen hodně slabou střelu a navíc se k němu Araújo bleskurychle vrátil. Takže německý brankář mohl při zákroku zůstat relativně v klidu.

Celta ale jasně ukazovala, že umí zahrozit a že by Barcelona měla vážně uvažovat nad svým přístupem k utkání. To se Barceloně začalo dařit po třiceti minutách. Ousmane Dembélé si na straně poradil s dvojicí obránců a naservíroval míč na penaltu, kde se ocitl volný Memphis Depay a nizozemský útočník si skvěle poradil - 1:0.

Celta se ale nevzdávala a Ter Stegen musel jen o pár minut později hasit další krásnou ránu z dílny Galharda. O tom, jak málo stačí domácím hráčům ke vstřelení branky, se Celta opět přesvědčila ve 41. minutě. Barcelona sehrála jeden rychlý brejk, využila špatného odkopu obránce Néstora Arauja a Pierre-Emerick Aubameyang se z otočky krásně prosadil - 2:0.

Na vstupu do druhé půle si barcelonští dali hodně záležet. Po pouhých třech odehraných minutách totiž zvýšili své vedení na pro Celtu téměř nehratelných 3:0. Ousmane Dembélé si na straně vápna opět poradil se stínujícími obránci a na opačné straně vápna našel volného Aubameyanga, jenž třetí střelu Barcelony v utkání proměnil ve třetí gól.

Barcelona ale dobře věděla, že Celta umí dorovnávat v zápasech s ní i větší rozdíly. Minimálně stoper Ronald Araújo si z toho ale těžkou hlavu nedělal, protože po dvou minutách znovu selhal při rozehrávce, míč se dostal k Aspasovi a ten už si poradil i s Ter Stegenem. Pro Araúja to obecně bylo hodně nepříjemné utkání, protože po hodině hry se srazil s Gavim a musel být dokonce sanitkou odvezen do nemocnice.

Tou dobou už nebyl na hřišti ani Jeison Murillo, který po deseti minutách na trávníku fauloval Depaye a viděl rovnou červenou kartu! V závěru utkání se Barcelona ještě jednou prosadila, ale kvůli ofsajdu Garcíi sudí gól Puiga neuznal.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jak byl bídný začátek sezóny, tak konec Barçe jde pěkně. Nikdo ani nečekal že bude na konci sezóny druhá. A kdo to čekal tak kecá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele