28. kolo
13.03.2022 21:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Ferrán Torres (© AFP)

Barcelona rozstřílela Osasunu čtyřmi góly

Barcelona předvedla Osasuně tornádo, na jaké v Pamploně nejspíš ještě dlouho nezapomenou. Jen za prvních 28 minut se totiž Blaugranas prosadili třikrát! To jim logicky dalo do zbytku utkání možnost v klidu dohrát zápas a přidat na závěr ještě jednu trefu.

Na dnešní utkání bude naopak moc rád vzpomínat nocležník Shakiry, Gerard Piqué. Ten totiž v barcelonském dresu odehrál své šestisté utkání. A to je meta, za kterou si jako hráč zaslouží obdiv snad i od fandů Realu Madrid. To ale není jediný důvod, proč dnešní utkání muselo Piquého těšit. Jeho milovaný klub totiž vyhrál rozdílem třídy a královsky se bavil.

Festival šancí a branek odstartoval už po třinácti minutách mladíček Gavi, který vtrhl do vápna a nechal se v něm faulovat Vidalem. Sudí neměl moc na vybranou a postavil míč na značku pokutového kopu. K němu se zase sebevědomě postavil Ferrán Torres a s ledovým klidem poslal brankáře Herreru na opačnou stranu.

Po dvaceti minutách tenhle duel vyhrál znovu. Tentokrát si Torres naběhl do vápna na nahrávku od Ousmaneho Dembélého a v klidu poslal míč mezi nohama brankáře Herrery, takže Barcelona odskočila na rozdíl dvou branek. Po pouhých šesti minutách se navíc prosadil i další její útočník, Pierre-Emerick Aubameyang. Toho našel opět dnes skvělý Dembélé, který mu přichystal nádherný centr, jenž Aubameyang špičkou kopačky usměrnil do sítě - 3:0.

Blaugranas v těchto chvílích naprosto kralovali a drželi míč na svých kopačkách, na což se Osasuna vůbec nechytala. Dnešní duel si prostě celá ofenziva katalánského giganta užívala na maximum. Vysoké tempo opadlo snad až ke konci první půle, kdy Barcelona přeci jen trochu zvolnila.

Samozřejmě to nebylo všechno jen růžové, i Barcelona dělala chyby. Třeba právě jubilant Piqué, který zazmatkoval nebezpečně blízko vlastního vápna a Ter Stegen po něm musel hasit jeho chybu. Povětšinou to ale byli domácí, kdo si připravoval šance. Jako Dembélé, který servíroval míč na Aubameyanga. Bývalý hráč Arsenalu ale mířil nad.

Piqué své jubileum málem oslavil brankou, jenže jeho trefa deset minut po změně stran nebyla pro ofsajd uznána. Dembélé byl dnes téměř u všeho podstatného a jednu asistenci vymyslel v 75. minutě i pro čerstvě nasazeného Ricarda Puiga. Ten na hřišti pobýval dvě minuty, když si ve vápně zpracoval míč po vyražení Herrerou a po obejití brankáře zakončil pohodlně do prázdné brány - 4:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Za 1,52 vyhráli ve 26. kole 4:0. Ted je na jedničku 1,33. Brankový rozdíl bude nižší, stejně jako počet vstřelených golu Barcelony-jen tip.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele