26. kolo
27.02.2022 21:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Pierre-Emerick Aubameyang (© AFP)

Aubameyang chytil v Barceloně střeleckou slinu a rozhodl duel s Athleticem

Barcelona zvládla utkání 26. kola LaLigy, když hladce porazila Athletic 4:0. Opět se prosadil ve formě hrající Pierre-Emerick Aubameyang, kterému nedávný přestup evidentně prospěl. Baskický celek nastoupil v pozměněné sestavě a před středeční odvetou španělského poháru se rozhodl pošetřit klíčové hráče.

Fotbalisté Barcelony zvládli svůj úkol v Evropské lize a díky výhře 4:2 nad Neapolí postoupili do osmifinále. Dařit se jim začalo také v LaLize, ve které neprohráli již čtyři utkání v řadě. Do cesty se jim však tentokrát postavil Athletic, který v posledním zápase rozstřílel svého baskického rivala Real Sociedad 4:0. Oproti předchozímu zápasu však trenér Marcelino provedl hned sedm změn v základní sestavě a pouze na lavičce začínal kapitán Iker Muniain nebo nejlepší střelci týmu Oihan Sancet s Iňakim Williamsem.

Od úvodních minut zápasu to byla Barcelona, která diktovala tempo hry a míč držela převážně na svých kopačkách. Po čtvrthodině utkání pak způsobila první závar před brankou Unaie Simóna. Žádný z hráčů se ale ke střele nedostal. O chvíli později se v dobré pozici ocitl Gavi, svým pokusem ale výrazně přestřelil. Na druhé straně pak namířil Oier Zarraga pouze do připraveného Marc-André ter Stegena a skóre tak prozatím zůstalo nezměněno. Další velkou příležitost měl po půlhodině hry na kopačkách Ferrán Torres, Simón byl ovšem připravený. Ve 37. minutě pak byl k vidění úvodní gól zápasu, o který se po dorážce do odkryté branky postaral Aubameyang.

I po změně stran byli aktivnější Katalánci, kteří se již tradičně spoléhali na svou přesnost přihrávek. Po hodině hry navíc dostali velkou příležitost zvýšit vedení z přímého volného kopu hned zpoza šestnáctky. Torresovi se ale pokus nevydařil a míč nasměroval pouze do soupeřovy zdi. Zanedlouho si ovšem mohl spravit chuť, a to když se dostal ke střele v pokutovém území. Simón byl ale znovu pohotový a míč vyrazil do bezpečí. Ke změně skóre došlo v 73. minutě, když se z velkého úhlu prosadil pumelicí pod břevno střídající Ousmane Dembélé a zvýšil na 2:0. V závěru se stihli prosadil ještě střídající Luuk de Jong s Memphisem Depayem a podtrhli tak skvělý výkon celého týmu.

Barcelona si tak došla pro tři body a ligovou sérii bez porážky prodloužila na 10 zápasů. Tu se bude snažit potvrdit 6. března v dalším ligovém utkání s Elche. Athletic se pokusí odčinit porážku o den později doma proti Levante.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (1)

Přidat komentář
dextroza_m

Zrovna proti Baskum.js velmi zvedav. Minule nas fyzicky prejeli. Tip 5:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele