25. kolo
20.02.2022 14:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Hráči Espanyolu v čele s Darderem slaví (© AFP)

Sevilla klopýtla, v Espanyolu pouze remizovala

Rozdíl mezi prvním a druhým místem po tomto víkendu naroste. Sevilla nezvládla zápas v Katalánsku a s Espanyolem pouze remizovala 1:1. Navíc neztratila jen body, ale také vyloučeného obránce Koundého.

Real Madrid v sobotu nezaváhal a na tahu byla Sevilla, která potřebovala zareagovat vítězstvím. Na Cornellá-El Prat jí čekal nevyzpytatelný soupeř, který před týdnem sahal po vítězství nad Barcelonou (2:2).

Sevilla ukázala v prvním poločase více kvality a také ho zaslouženě ovládla. Na jediný gól si musela počkat do 36. minuty a ještě před tím přežit velkou šanci Espanyolu. Ve 24. minutě totiž napřáhl z hranice pokutového území De Tomás a Bono vytasil pohotový zákrok. Krátce na to hosté přišli o útočníka Martiala, který si přivodil zranění, a na hřišti ho nahradil zkušený Alejandro "Papu" Gómez. Pak už se sevillští konečně dočkali, Gómezův vynikající centr na zadní tyč zasáhl Rafa Mir a Sevilla vedla 1:0. Espanyol měl ještě deset minut na poločasovou odpověď, nicméně žádnou šanci si nevytvořil.

Espanyol začal po změně stran aktivně a už v 50. minutě se dočkal vyrovnání. Obrana Rojiblancos zaspala při bránění na malém vápně a osamocený Sergi Darder hlavou překonal Bonoa. Nerozhodný stav vyhovoval více Espanyolu a s postupem času byla Sevilla nucená více riskovat.

O tom, že nakonec nezíská tři body se rozhodlo čtvrthodinu před koncem. Jules Koundé uviděl po zákroku druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. Početní výhodu mohl hned vzápětí využít De Tomás, ale jeho střela byla v šestnáctce sražená na rohový kop. Espanyol se marně pokoušel o závěrečný nápor a se Sevillou si nakonec rozdělil body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele