22. kolo
21.01.2022 21:00 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Borja Iglesias (© AFP)

Real Betis vyškolil Espanyol čtyřmi góly

Páteční předehrávka 22. kola LaLigy nabídla pět branek a nakonec jednoznačnou záležitost. Espanyol sice dobře začal a na domácí půdě proti Realu Betis rychle vedl, jenže po vstřelení branky ze hřiště odešel a nechal si dát příděl čtyř gólů.

Real Betis trvale dokazuje, že jeho letošní ambice dostat se do pohárů, nejsou náhodné, ale mají reálné základy. Dlouhodobě se udržuje na špici a podává skvělé výkony. Dnešní večer toho byl dalším důkazem. Byť nezačal úplně podle představ. Po patnácti minutách se totiž vedení ujali domácí hráči. Zdánlivě zdlouhavou kombinaci narušil sprintující Gil, který ve vápně ostrým centrem našel Raúla de Tomáse, který překonal brankáře Brava.

Béticos ale zvýšili míru napadání a ihned se na soupeře vrhli s větším důrazem a větší silou. Výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat. Po třiceti minutách hry sudí Javier Alberola běžel k videu, protože ve vápně postřehl nedovolený zákrok rukou. VAR mu jeho závěry potvrdil a Betis kopal penaltu. K ní se postavil Borja Iglesias a nemýlil se - 1:1.

Během sedmi minut Betis úplně otočil výsledek utkání, neboť ve 38. minutě po rohovém kopu hlavičkoval přesně Guido Rodríguez a brankář López plachtil vzduchem zbytečně.

Do konce poločasu se už nic zajímavého nestalo, ale zajímavé bylo sledovat, jak Real Betis nepřestává ve své aktivitě. Jak neubírá nohu z plynu a dál demontuje domácí sen o bodech. Pokračoval v ofenzivě a to se mu vyplatilo. Deset minut uplynulo z druhé půle, když obrana Espanyolu nedokázala odvrátit míč do bezpečí. Ten se dostal do vápna k Borjovi Iglesiasovi a zkušený útočník krásnou ranou propálil Lópeze.

Ani to ale nebylo všechno. Domácí sice mohli v 76. minutě snížit, jenže rána Embarba prolétla těsně nad břevnem. Espanyol následně chyboval v obraně, míče se zmocnil Fékir a předložil míč nabíhajícímu Willianu Josému. Ten lobem překonal i Lópeze a stanovil konečnou podobu výsledku na 4:1. V samém závěru ještě neudržel nervy na uzdě De Tomás a byl vyloučen.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele