33. kolo
21.04.2022 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Vallecana (© AFP)

Vallecano se po třinácti zápasech dočkalo a z Espanyolu veze výhru

Poprvé v roce 2022 a poprvé od 18. prosince loňského roku si Vallecano připisuje ligové vítězství. Rayo zlomilo černou sérii v Katalánsku, kde díky jediné trefě Sergia Guardioly skolilo Espanyol. Oba celky i nadále zůstávají ve druhé polovině tabulky, bezpečně od sestupových příček.

Tak se Rayo konečně dočkalo a možná trochu překvapivě na půdě soupeře. Espanyol měl přitom první větší možnost, ale nadějnou situaci uvnitř šestnáctky nevyřešil dobře a navíc sudí nevyslyšel prosby o pokutový kop. V nadějné pozici se ve 32. minutě ocitl i Puado, ale jeho koncovku zvládl na brankové na přední tyči lapit Dimitrievski.

Rozhodující moment přišel tři minuty před přestávkou. Sergi Guardiola se ve vápně opřel do centrovaného balónu a s trochou štěstí ho propasíroval za záda Diega Lópeze. Ještě v nastavení sahal po vyrovnání Raúl de Tomás, ale ve stoprocentní šanci líznul vzdálenější tyč!

Branková konstrukce zvonila i po změně stran - po hodině hry pálil do tyče i Álvaro García. Bohužel to byl jeden z mála výrazných momentů druhého poločasu. Espanyol za devadesát minut nenašel na obranu Raya recept a doma prohrál. Pro oba celky se toho v tabulce moc nemění.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele