11. kolo
26.10.2021 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Raúl de Tomás (© AFP)

Espanyol proti Athleticu vedení neudržel

Remízou 1:1 skončil duel mezi Espanyolem a Athleticem. Domácí vedli od 33. minuty proměněnou penaltou Raúla de Tomáse, avšak po změně stran zařídil dělbu bodu Iňaki Williams. V nastaveném čase ještě uviděl zbytečnou červenou kartu za rozmíšku s Yerayem de Tomás, ovšem na konečný výsledek to žádný vliv nemělo.

Espanyol se vrátil do nejvyšší soutěže po roční odmlce a zatím si nevede špatně. Proti Athleticu byl v roli papírového outsidera, nicméně soupeře hodlal před vlastními diváky porazit. K vidění toho bylo dost. Ve 13. minutě se dostal do prvního zakončení de Tomás a branku přestřelil. V ještě větší šanci byl na druhé straně Sancet a po něm i Muniain. Lópeze nejprve skvěle zasáhl proti Sancetovi a pak ho zastoupil na brankové čáře Cabrera. Souboj Sancet - López se ještě jednou opakoval a znovu ve prospěch brankáře Espanyolu.
,br> První klíčový moment zápasu nastal ve 32. minutě. Vesga zahrál v pokutovém území rukou a sudí měl o penaltě jasno. Simón sice směr střely Raúla de Tomáse vystihl, ale balónu v cestě do sítě nezabránil. Athletic musel dotahovat a do konce prvního poločasu se nedočkal i proto, že Williamse v koncovce zablokovala obrana domácích.

Na začátku druhého poločasu byl Espanyol blízko druhému gólu a to by bylo pro Athletic velmi nepříjemné. Střelu z první v podání de Tomáse vytěsnil Simón. V 52. minutě už se Iňaki Williams konečně prosadil a poděkovat může i výborné zpětné přihrávce Lekueho. <{r>
Athletic byl po vyrovnávací brance lepší a měl celou řadu příležitostí rozhodnout. Vencedor střílel těsně vedle a brankář López vytěsnil šanci Muniaína. Před koncem zápasu selhal v další obrovské šanci i Berenguer a Espanyol mohl znovu děkovat výtečnému Lópezovi.

V nastaveném čase pak sudí Ortiz vyloučil za zbytečný šlapák a následnou rozmíšku de Tomáse, ale na konečný výsledek 1:1 to vliv nemělo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele