36. kolo
11.05.2022 21:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Matheus Cunha (© AFP)

Atlético nedalo domácímu Elche šanci a vyhrálo 2:0

Madridští Colchoneros si doma poradili s bezbranným Elche, které v ofenzivě prakticky nic nepředvedlo. Nebýt několika dobrých zákroků brankáře Badíi, byl by rozdíl ve skóre ještě větší. Takto Atléticu stačily zásahy Cunhy a De Paula.

Atlético sice dávno ztratilo šanci na titul a mohlo jen tiše závidět městskému rivalovi, ale do konce sezony chtělo dojít s co možná nejlepšími výkony. Elche mohlo již dnes oslavit záchranu nehledě na jeho konkurenty, stačilo mu jakkoli bodovat. První výraznější situací nebyl gól ani šance, ale zranění. Už po sedmi minutách hry musel ze hřiště zraněný Šime Vršaljko, jehož kalvárie v Atléticu stále nebere konce.

Místo chorvatského beka zaujal Renan Lodi a trenér Simeone si mohl gratulovat, že ukázal právě na něj. Po dvaceti minutách na hřišti totiž Lodi nasprintoval k vápnu a poslal před bránu krásný pas na přední tyč. Tam si naběhl nepříliš využívaný útočník Matheus Cunha a jemně tečoval míč za záda brankáře Badíi!

Jinak toho první poločas zas tak moc nenabídl, o nějakých ofenzivních snahách Elche se rozhodně mluvit nedalo. A Atléticu prozatím vedení o jednu branku stačilo. Nemuselo ale zůstat u jedné trefy, protože po dvou odehraných minutách ze druhé půle se opět Lodi dostal k centru, ten si našel zase Cunha a Badía byl překonán. Na poslední chvíli ale za něj zaskočil kolega Pedro Bigas a míč odhlavičkoval ven z brány!

Druhý gól ale visel ve vzduchu a diváci se ho dočkali po hodině hry. Rodrigo De Paul rozjel rychlou akci, Antoine Griezmann si naběhl do uličky a nesobecky vrátil před volnou bránu právě De Paulovi. Argentinský záložník už měl práci jednoduchou a neselhal. V samotném závěru ještě Luis Suárez vstřelil třetí branku, kterou ale sudí Pablo González kvůli jeho ofsajdu neuznal.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele