22. kolo
23.01.2022 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Frenkie de Jong (© AFP)

Frenkie de Jong ke konci utkání zachránil Barcelonu

Barcelona děkuje Frenkiemu de Jongovi, který jí tři minuty před koncem vystřelil vítězství nad Deportivem Alavés.

Barcelona měla ideální šanci na tři body, protože při vší úctě k jejímu soupeři, Depor patří k týmům, které by i oslabená Barcelona měla porážet. Před tímto zápasem mu patřilo až 18. místo, zatímco Blaugranas se usadili na šestém místě. A je pravda, že barcelonští hráči se snažili naladit se na vítěznou vlnu.

Po třinácti odehraných minutách si míč ve vápně našel hrot Luuk de Jong, jenže Pedriho centr nasměroval z voleje přeci jen dost mimo. Obranu Deporu taky hodně zlobil mladíček Ezzalzouli, na jehož dravost a rychlost nemohli domácí obránci dlouho najít úspěšný recept. Třetím hráčem v tridentu byl Ferrán Torres, u něhož obránci taky nenašli moc pochopení.

Skórovat naopak mohli domácí. Ve 45. minutě sehráli velmi rychlý protiútok, který dostal míč od Riojy na kopačky Pere Pons. Jenže i když běžel sám na gólmana a obrana barcelonského týmu ho nestíhala, napálil míč jen do středu brány, takže Ter Stegen neměl problémy schovat míč.

Pere Pons se stal příjemcem taky dalšího centru, jenže ani pas od Joselua na přední tyči nedokázal zakončit na bránu. Na opačné straně se krásným přímým kopem blýskl Pedri, který našel dva spoluhráče natahující se před bránou. Jenže Luuk de Jong usměrnil míč jen do náruče brankáře Pacheca. Deset minut před koncem mohl Barcelonu šokovat Joselu, jenže krásný centr ze strany zakončil hlavou jen těsně mimo!

Jenže i z toho zmaru, který Barcelona předváděla, dokázala vytěžit maximum. Pouhé tři minuty dělily Depor od bodu, když Jordi Alba našel krásným pasem Ferrána Torrese a ten sklepl míč pro Frenkieho de Jonga. Pro něj už nebyl problém prostřelit brankáře Pacheca.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
valloire

2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele