36. kolo
11.05.2022 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Alavésu (© AFP)

Deportivo Alavés ještě vykřesalo jiskřičku naděje

Alavés výhrou 2:1 nad Espanyolem udržel malou naději na záchranu a bude čekat, jak si povede ve čtvrtečním duelu Cádiz. Utkání výrazně ovlivnila červená karta Herrery, která přišla krátce po změně stran. Početní převahu pak využil ke vstřelení vítězné branky Escalante.

Deportivo vědělo, že pokud nevyhraje zápas s Espanyolem, budou jeho naděje na záchranu definitivně pohřbeny. Situace domácích byla dokonce natolik špatná, že ani výhra nic nezaručovala.

Alavésu se ale povedl začátek zápasu a ten ještě dodal fanouškům optimismus. Miguel De la Fuente předčil v souboji hostujícího stopera a celkem snadno překonal Lópeze. Jen o pouhé dvě minuty později už to mohlo být o dva góly, ale Escalante tvrdou ránou těsně minul. Místo navýšení pak Alavés dovolil hostům srovnat. V 11. minutě byl v pokutovém území faulován Raúl de Tomás a sám postižený s přehledem vyrovnal na 1:1.

Ani tenhle stav nemusel mít dlouhého trvání, protože Deportivo vzápětí vstřelilo gól, který ale nebyl kvůli útočnému faulu uznán. Každopádně Espanyol začínal mít postupem času navrch a Pacheco se musel činit. Střelu Melameda dobře vytěsnil a na druhé straně zase De la Fuente nedokázal dorážkou usměrnit balón do sítě.

"Chleba" se lámal až krátce po změně stran. Herrera dostal hned po dvaceti sekundách druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. To byl zásadní moment celého zápasu. V 59. minutě se totiž domácím podařilo vstřelit branku na 2:1, když Gonzalo Escalante úspěšnou dorážkou nedal Lópezovi šanci.

I když Deportivo vedlo, cesta za třemi body nebyla jednoduchá. Především v závěru byl Espanyol hodně nepříjemným soupeřem, ale domácí už si náskok pohlídali.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele