33. kolo
20.04.2022 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Borja Mayoral (© AFP)

Getafe poprvé poznalo chuť vítězství ze stadionu soupeře, zařídil ho kmenový hráč Realu

Fotbalisté Getafe po dvou porážkách v řadě zabrali a ve 33. kole LaLigy porazili Celtu Vigo na jejím stadionu 2:0. Hlavním hrdinou hostů, kteří jsou stále v boji o záchranu, se stal kmenový hráč Realu Madrid Borja Mayoral, jenž se postaral o obě trefy svého týmu. Azulones navíc vůbec poprvé v ligové sezoně vyhráli na hřišti soupeře.

Celta Vigo napravila špatné výsledky z posledních týdnů, když v posledním kole porazila Bilbao 2:0. V tabulce se nacházela na 11. místě, a sestup jí tak nehrozil. Naopak Getafe bylo pouhé tři body nad sestupovým pásmem a po dvou prohrách v řadě potřebovalo zase sbírat body. To se mu ovšem na stadionech soupeřů nedařilo. V celé ligové sezoně totiž venku ani jednou nedokázalo vyhrát. Celta tak byla favoritem.

To se snažila naplňovat již od úvodního hvizdu, po několika desítkách vteřin si tečovaný centr ve vápně našel Santi Mina a pohotovou střelou orazítkoval tyč. Madridský klub měl v úvodu problém držet se na míči, obrovskou šanci mu ale svým podklouznutím daroval Matías Dituro. Enes Unal ale tak dlouho vymýšlel gólové řešení, až poslal sám střelu mimo. Postupem času se hra vyrovnala a v úvodu pasivní Azulones se dokonce po jednoduché akci dostali do vedení. Mayoral si ve 23. minutě naběhl za obranu na kolmou přihrávku, odstavil si obránce a přízemní střelou otevřel gólový účet. Další střela na bránu, natož pak gólová šance, však do konce poločasu k vidění nebyla.

Pokud chtěli hráči Viga pomýšlet na zvrat v utkání, El Geta jim svou akcí z 52. minutě udělal pořádnou čáru přes rozpočet. Unal běžel z poloviny hřiště sám na brankáře, ale neměl dostatečnou rychlost, proto posunul míč na Mayorala, který ranou pod břevno přidal svůj druhý zásah. Po tomto gólu se rapidně zvedla nervozita na hřišti i v realizačních týmech, což musel rozhodčí řešit zvýšeným počtem karet. Obraz hry se ale neměnil, fotbalisté Celty se marně snažili dostat do zakončení, Getafe využívalo rychlých kontrů. Kromě Unala, jehož gól kvůli ofsajdu neplatil, se však už žádnému z hráčů dostat míč do sítě nepodařilo.

Getafe dotáhlo zápas do vítězného konce, a připsalo si tak klíčové tři body v boji o záchranu. Oba celky se do ligové akce vrátí až na začátku května. První den v měsíci vyzve Celta Granadu, o den později pak svede Getafe souboj s Betisem.

Autor: Livesport.cz / Jakub Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
ybabichmcki

Reagovat
ybabichmcki

Reagovat
ybabichmcki

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele