18. kolo
17.12.2021 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Iago Aspas (© AFP)

Celta Vigo má tři body, Espanyol neměl šanci

Espanyol se ve Vigu zmohl na nádhernou branku ze závěru utkání, ale byla jen jedna. Góly Celty možná nebyly tak epesní, ale zato byly tři.

Celtě se proti Espanyolu povedl raketový start, v jaký mohl doufat snad jen nejzarytější a nejoptimističtější fanoušek týmu z Viga. Po pouhých třech minutách už se totiž měnilo skóre ve prospěch domácích! Po nepovedeném rohovém kopu Celta zabojovala, rychle se jí povedlo dostat míč k vápnu a po nahrávce od Aspase se Santimu Minovi povedlo v pádu překonat brankáře Diega Lópeze!

Na Espanyolu bylo evidentně vidět, jak moc ho ta rychlá branka semlela. Jeho hráči si nedokázali pořádně přihrát a celkově jich notnou chvíli trvalo, než se dostali aspoň trochu do tempa. Pomohlo by jim, kdyby Celta nehrála tak aktivně, ale toho se nedočkali. Naopak, hlavička Malla skončila těsně vedle a další pokus Miny vyškrábl brankář López nad břevno.

Zkušený brankář musel ukázat své umění i pár minut před koncem první půle, kdy vyrážel střelu Braise Méndeze, jež by normálně skončila přinejlepším na tyči. První obrovskou šanci hostí pak zarazil brankář Dituro, který vyrazil ránu pronikajícího Puada mimo bránu.

A Celta tohle pochybení hned trestala. Stejně jako jí vyšel nástup do první půle, tak dokázala zasadit soupeři ránu i zkraje druhého poločasu. Suárezovi se povedlo posunout míč na kraj vápna, kde jej převzal Iago Aspas. Legenda Celty si míč posunula do vápna a technickým obstřelem se postarala o vedení 2:0.

Třetí branku domácí málem přidali po hodině hry, kdy se o tvrdou ránu postaral Méndez. Bohužel pro něj se ale mezi tři tyče nevešla. Přesto se ještě jednou radovali. Osm minut před koncem upravil na 3:0 Denis Suárez, který si našel nahrávku od Malla a po krátkém zpracování poslal míč do sítě. Skóroval i Espanyol a byla to výstavní trefa. Loren Morón si na půlce všiml, že brankář Dituro je z brány a nádhernou ranou ze čtyřiceti metrů snížil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
REPLIKATOR

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele