13. kolo
07.11.2021 18:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad (© AFP)

Real Sociedad opět první, v závěru pokořil bojovnou Osasunu

Real Sociedad se vrací na první příčku LaLigy! S Osasunou se sice dlouho trápil a nemohl rozlousknout její obranu, ale ke konci utkání se v rychlém sledu prosadil dvakrát.

Osasuna patří k největším překvapením letošního ročníku a dobrou formu chtěla ukázat i proti lídrovi tabulky. Tím není nikdo menší než Real Sociedad, který si byl své úlohy favorita dobře vědom. Baskický celek měl na co odpovídat, protože před začátkem utkání a výhře Realu Madrid klesl na druhou příčku. První minuty ale mnoho zajímavého nenabídly.

Alexander Isak se sice několikrát hnal do šance a u soupeřových obránců budil hodně velký respekt, ale finální fáze celého baskického klubu vázla. Hosté Osasuně míč příliš často nepůjčovali a spíš si mnoha přihrávkami budovali půdu pod nohama, jenže dál než k vápnu brankáře Herrery se nedostali. Celek z Pamplony bránil velmi sebevědomě a organizovaně, i když ono ani nebylo co bránit.

První poločas opravdu moc fotbalové krásy nenabídl a byla to chyba zejména La Realu, který se spokojil s držením míče bez nějaké větší invence. Pár minut po změně stran konečně celek ze San Sebastiánu vyslal nějaký smysluplný lob, který už vypadal zajímavě. S postupem času se každopádně aktivita vrátila na kopačky La Realu a odměna na sebe nenechala dlouho čekat.

Dvacet minut před koncem Portu posunul balon na nabíhajícího Mikela Merina, jehož razantně tečovaná střela zaplula za záda brankáře Herrery. Realu opravdu stačí málo k rozhodnutí a demonstroval to i dnes. Po devíti minutách totiž došlo k faulu ve vápně a Adnan Januzaj nařízenou penaltu sebevědomě proměnil - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele