25. kolo
19.02.2022 16:15 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

João Félix (© AFP)

Atlético další krach nedovolilo a z Pamplony veze přesvědčivé vítězství

Atlético Madrid se naladilo na osmifinále Ligy mistrů tím nejlepším způsobem. V Pamploně odčinilo selhání s Levante (0:1) a místní Osasunu porazilo o tři góly. Rychlé vedení Colchoneros zařídil João Félix a i další branky obstarali útočníci, jmenovitě Luis Suárez a Ángel Correa. Hosté z Madridu se minimálně do neděle posunuli na čtvrté místo tabulky.

Po porážce s Levante se na Atlético snesla velká kritika a obhájce španělského titulu na ní odpověděl po svém. V Pamploně se Simeoneho svěřenci rychle uklidnili brzkým gólem. Už ve 4. minutě špatně vyboxoval po rohovém kopu balón Herrera a João Félix vstřelil první gól. Po čtvrthodině hry se do šance dostala i Osasuna, ale úplně osamocený David García hlavičkoval hodně nepřesně.

Atlético pak sáhlo ke svojí klasické hře ze zabezpečené obrany a v prvním poločase dovolilo domácím už jen jednu příležitost. Ve 38. minutě hlavičkoval Brašanać a po teči jednoho z hráčů zahučel balón těsně vedle. Jinak příliš střeleckých pokusů k vidění nebylo.

O přestávce udělal Diego Simeone jednu změnu a místo Giméneze přišel Felipe. Po hodině hry pak obhájci zvýšili náskok druhou brankou. Luis Suárez dostal rychlý balón do brejku, až do vápna ale nešel a brankou, tak trochu podobnou té Schickově z mistrovství Evropy načapal Herreru v nedbalkách - 2:0.

Byl to důležitý moment, protože náskok už Atlético nepustilo. Osasuna se sice snažila, jenomže tomu chyběl větší důraz v koncovce i nápaditost. Střelu Kikeho García Oblak v pohodě sebral a zakončení Budimira zase skončilo nad brankou.

Atleti si náskok bezpečně hlídali a v poslední minutě zápasu vstřelili pojistku v podobě třetího gólu. Stalo se tak znovu po brejkové situaci, kterou tentokrát neomylně zakončil Ángel Correa. Diego Simeone mohl mít velkou radost, jeho tři útočníci totiž skórovali a Atlético tentokrát žádné překvapení nedopustilo. Atleti se posunuli na čtvrté místo a budou čekat, jak odpoví Barcelona. Osasuna je devátá.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Osasuna doma ještě nevyhrála v této sezoně vypsaná jako outsider. Snad se jim to nepovede s A.M. Venku již čtyřikrát .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele