28. kolo
11.03.2022 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

João Félix (© AFP)

Atlético Madrid zvládlo duel s Cádizem a pokračuje v jízdě

Colchoneros prodlužují svou sérii neporazitelnosti, protože dnes večer i s mírnými obtížemi porazili Cádiz. Ten vzdoroval celkem udatně na to, že od třetí minuty prohrával. Spolupráce střídajícího dua Suárez - Correa ale spasila Simeoneho tým.

Atlético chtělo ukázat, že jeho dobré výsledky z poslední doby nejsou náhodné a že ještě nevzdává boj o ty nejvyšší příčky. A dnes na domácí půdě začalo proti Cádizu naprosto skvěle. I když mu hosté velmi pomohli. Už po třech minutách totiž brankář Ledesma vyrobil obrovskou chybu, když relativně snadnou malou domů nezvládl a nahrál přímo na kopačky nejbližšího soupeře. Tím byl mladíček João Félix, který ho už snadno přelstil.

Kdekdo si po tak zajímavém úvodu asi představoval atraktivní utkání plné branek, jenže po prvním gólu se dlouhou dobu nic nedělo. Atlético v podstatě bez potíží hlídalo svůj náskok a Cádiz se přes jeho dobře zformovanou obranu nemohl dostat. Atlético si ale cestu za body dnes samo zkomplikovalo.

Ve 39. minuty sudí po zcela zbytečně surovém zákroku kolíky napřed udělil rovnou červenou kartu obránci Reinildovi! Své rozhodnutí ale po poradě od VARu přehodnotil a spokojil se s kartou žlutou.

To ale nebylo to nejhorší, co Atlético v konečné fázi první půle potkalo. Přesně ve 45. minutě totiž Espino parádním centrem z levé strany hřiště oslovil Álvara Negreda, který se zkušeně prodral k míči a nechytatelnou hlavičkou srovnal!

Tenhle stav Atlétici samozřejmě vůbec nevyhovoval, takže se hned od začátku druhého poločasu Simeoneho svěřenci nastěhovali před brankáře Ledesmu. Po hodině hry se na hřišti ukázalo duo útočníků Suárez s Correou a tenhle tah Simeonemu vyšel. Po Suárezově sklepnutí Correa tvrdě vypálil, brankář Ledesma míč vyrazil jen před sebe a dobíhající Rodrigo De Paul se nemýlil - 2:1.

Toto vedení už Colchoneros udrželi, i když měli místy namále. Nejprve musel Giménez zaskočit za Oblaka a vyhlavičkovat z brankové čáry balon letící za ni. A pak po pouhých čtyřech minutách na hřišti zajel mladík Javi Serrano do soupeře a od rozhodčího Gonzáleze viděl přímou červenou kartu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele