37. kolo
16.05.2021 18:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Carlos Bacca (© AFP)

Villarreal díky Baccově hattricku deklasoval bezbrannou Sevillu

Málo vídaný výsledek nabídlo utkání dvou ofenzivních gigantů španělské ligy. A trochu překvapivě se výhercem nestala Sevilla, nýbrž bezvadně hrající Villarreal. Ten děkuje především Carlosu Baccovi, který se postaral o hattrick.

Sevilla měla všechno jisté, už ji v sezoně nečekala žádná výzva, zatímco domácí Villarreal bojuje do posledních chvil o kvalifikaci do Evropské ligy. Jedním očkem přitom musel pokukovat po očekávaném finále Evropské ligy tohoto ročníku s Manchesterem United. Favoritem byli přirozeně hosté a ti se také dostali do první větší šance. V deváté minutě De Jong zakončoval přímo do brankáře Asenja, načež Ocampos poslal dorážku vysoko nad.

První minuty opravdu patřily Seville a Villarreal v nich neinkasoval jen díky skvělému Asenjovi. Ten si poradil také s ránou z bezprostřední vzdálenosti od De Jonga, kterému míč proti noze perfektně připravil Suso. Jasně lepší Sevilla brzy litovala neproměňování svých mnohých šancí.

Krátce po odehrání třiceti minut se totiž Villarreal ujal vedení. Rohový kop zakroutil Parejo přímo na hlavu Carlose Baccy, který i přes svou nevelikou postavu dokázal předskočit ostatní konkurenty a trefil šibenici.

Pět minut před koncem první půle ještě De Jongovu falší ránu vychytal dnes velmi spolehlivý brankář Asenjo. A bylo to dost možná klíčové, protože pouhé dvě minuty po změně stran Carlos Bacca zaskočil hostující obranu přesně načasovaným náběhem na nahrávku Gerarda Morena, pak obešel i Bounoua a zakončil do prázdné brány - 2:0 pro "Žlutou ponorku".

A to pro Sevillu pořád nebylo nejhorší. O chvíli později se totiž nechal po druhou žluté kartě vyloučit Diego Carlos, čímž výrazně oslabil prohrávající celek. Jeho obrana se tím pádem rozsypala. V 66. minutě přivez třetí pohromu do jeho vápna Gerard Moreno, který obešel dva protihráče a Bounoua prostřelil k zadní tyči - 3:0.

Zcela rozebranou obranu Sevilly potupila ještě víc 79. minuta. Nejprve Carlos Bacca vyslal do protiútoku Rabu a sledoval, jak proti němu skvěle zasáhl vybíhající Bounou. Míč se ale dostal právě k Baccovi, který jej poslal do prázdné brány a kompletoval svůj dnešní hattrick! A to do sítě týmu, v němž se v Evropě proslavil asi nejvíc.

Sevilla směrem dopředu nepředvedla téměř nic a zaslouženě prohrávala. Poslední ránu z milosti mu mohl zasadit ještě záložník Manuel Trigueros, jenže jeho střela ze střední vzdálenosti nakonec těsně minula tyč za zády brankáře Bounoua.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele