8. kolo
02.11.2020 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Villarrealu (© AFP)

Villarreal v prvním poločase sestřelil Valladolid dvěma góly

Na třetí místo v neúplné tabulce poskočil Villarreal, jenž si doma poradil s posledním Valladolidem. Domácí udeřili už v prvním poločase prostřednictvím Chukwuezeho a Torrese, přičemž Valladolid odpovědět nedokázal. Měl sice šance, ale Asenja zachránilo břevno a tyčka.

Villarreal od začátku trpělivě dobýval pokutové území Valladolidu a netrvalo dlouho, než se poprvé gólově prosadil. V 18. minutě ještě se svojí střelou neuspěl Pedraza i proto, že Masip předvedl dobrý zákrok. O tři minuty později už ale domácí vedli. Pedraza na levé straně hřiště zatáhl balón k šestnáctce, všiml si volného prostoru "na penaltě", kam adresoval přihrávku a Samuel Chukwueze z první otevřel skóre. Bylo to logické vyústění předchozího vývoje.

Žlutá ponorka dál neustávala ve svém snažení a ještě do poločasu si vytvořila dvoubrankový náskok. Po rohovém kopu přizvedl balón na zadní tyč Paco Alcácer a z pohledu Villarrealu vše uzavřel gólem Pau Torres. Domácí měli utkání plně pod svojí kontrolou a to ještě v závěru poločasu orazítkoval tyčku Moreno.

Valladolid musel o přestávce zareagovat a jeho hru měli pozvednout nově příchozí Hervías a Maranhão, ale hosté měli dál problémy. Velice účinným se ukázal být domácí presing, nicméně ani Villarreal další gól ne a ne přidat. Po hodině hry si hosté vytvořili ojedinělou šanci. Po rychlém kontru se dostal ke střele Weissman a Asenjo musel na zem. Na druhé straně se zase gólově prosadil Gómez, ale veškerá radost byla kvůli odmávanému ofsajdu zbytečná.

Závěr zápasu Valladolid otevřel a tím samozřejmě uvolnil prostory pro smrtící protiútoky Villarrealu. Moreno ani Kubo proti Masipovi neuspěli a smůlu měl i hostující Kike, který svojí ránu opřel do břevna. Byla to největší šance Valladolidu v utkání, tedy do doby, než Villarreal ještě zachránila tyčka o pár minut později. Skóre už se nepohnulo, takže Villarreal zvítězil 2:0 a v neúplné tabulce se posunul na třetí místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Opět dáreček-SNAD.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele