17. kolo
02.01.2021 14:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Villarreal zvládl prověrku s Levante a bere tři body

Villarreal zabral a minulé kolo napravil třemi body. Podle očekávání si poradil s Levante, byť se v závěru trochu zapotil. Za vítězství vděčí především brankám střelců Niña s Gerardem Morenem.

Villarreal šel do utkání s Levante naplno a první šanci si připravil už v šesté minutě. Fernando Niño, velký talent "Žluté ponorky", se prodral k hlavičce uvnitř vápna, ale Aitor Fernández míč vyrazil. Mladý útočník (ročník 2000) se prosadil o třináct minut později. Villarreal sehrál rychlou kombinační akci u vápna, centr ze strany klouzající Gerard Moreno minul, ale volný Niño míč do sítě už dostal.

Jinak toho ale první půle zas tak moc nenabídla. Až ke konci poločasu se udála další zajímavá šance. Hosté dostali šanci kopat přímý volný kop a k míči se postavil Coke. Jeho krásnou točenou ránu brankář Asenjo musel vyrážet a pořádně se při tom zapotil, protože míč mířil pod břevno!

Druhá půle už byla zajímavější. Aby taky ne, když se na trávník dostal mladý střelec Chukwueze, který je díky své rychlosti zvyklý větrat obrany soupeřů. Právě po jeho krásné nahrávce dostal Gerard Moreno míč k vápnu, po chvilce zaváhání se procpal mezi dvěma obránci a přesnou střelou poslal míč k tyči!

Levante se směrem dopředu moc neukázalo a trvalo mu, než si vůbec vypracovalo nějakou vážnější šanci. Hned z ní ale byl gól. V 73. minutě Radoja odcentroval ze strany do vápna, tam si na míč naskočil Sergio León a přesnou hlavičkou nedal brankáři Asenjovi šanci - 2:1.

Levante se o chvíli později málem dočkalo i vyrovnání. José Luis Morales našel o dvě minuty později před bránou Martího a ten bránu z blízkosti minul! A protože se neuchytila ani další šance Morena, jenž pálil do tyče, utkání těsně vyhrál Villarreal.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele