35. kolo
09.05.2021 16:15 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Maximiliano Gomez (© AFP)

Valencia je po výhře nad Valladolidem prakticky zachráněna

I příští rok bude ve španělské LaLize působit slavná značka, kterou Valencia bezesporu je. Netopýři porazili o tři góly Valladolid a tři kola před koncem mají na nesestupových pozicích už devítibodový náskok. Ústřední postavou jednoznačného vítězství byl dvougólový Maxi Gómez.

Pro oba týmy to bylo důležité střetnutí. Valencia mohla udělat už zásadní krok směrem k záchraně a definitivně se ve zpackané sezoně uklidnit. Valladolid měl zase naději na odskočení svým konkurentům na rozdíl čtyř bodů, což by bylo tři kola před koncem soutěže velmi povzbudivé.

Stadion Mestalla je pro hráče Valladolidu dlouhodobě zakletý a odčarovat se ho nepodařilo ani tentokrát, byť Jota dělal v 8. minutě co mohl, aby brankáře Cillessena překonal. Nizozemec se natáhl k tyči a výborným zákrokem uhájil bezbrankový stav. O chvíli později zkusil střelecké štěstí i na druhé straně Guedes a o hodně minul. Valencia pod staronovým trenérem Vorem nijak neoslňovala, přesto šla do šaten s nejtěsnějším náskokem. V nastaveném čase se Netopýrům povedla akce, při které Gayá přízemním centrem našel před brankou Maxiho Gómeze, kterému stačilo už jen nastavit kopačku - 1:0.

Pro Valencii byl gól do šaten klíčový a když na začátku druhé půle vstřelil Gómez i druhý gól, zdálo se být rozhodnuto. Solerovu přihrávku si převzal už v pokutovém území a chladnokrevně zakončil - 2:0.

Los Che nechtěli zůstat jen u dvou branek a naopak chtěli mít jistotu. Vsítit třetí gól se jim povedlo až těsně před koncem, v 89. minutě odcentroval Čeryšev a hlavičkující Thierry Correa dodal Valencii klid. Domácí zvítězili zaslouženě, Valladolid si prakticky nic nevytvořil a o záchranu musí nadále tvrdě bojovat. Tři kola před koncem má na sestupové příčky náskok jednoho bodu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mě stačí ze dvou zbývajících zápasu Valencie doma po bodíku. Jim by stačit nemusely.

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele