16. kolo
29.12.2020 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Youssef En Nesyri (© AFP)

Sevilla si díky gólům Ocampose s En-Nesyrim poradila s Villarrealem

Sevilla zvládla další veledůležitý duel a směřuje tabulkou vzhůru. Opačný směr naopak čeká hosty z Villarrealu, kteří sice drželi míč častěji na svých kopačkách, ale dostali góly od Ocampose a En-Nesyriho.

Lucas Ocampos se zase jednou zhostil úlohy lídra a vedl své spoluhráče za třemi body. Proti Villarrealu si připsal jednu branku, když se trefil z penalty a také jednu asistenci, když gólovku vytvořil pro En-Nesyriho. Sevilla obecně vstoupila do utkání s vervou a do svého soka zaťala první dráp již v sedmé minutě.

V souboji dvou Argentinců pálil na bránu domácí obránce Marcos Acuña a jeho ránu zpoza vápna tečoval již v něm stoper Juan Foyth. Sudí si nejprve celou situaci ještě prohlédl na videu, ale po něm měl jasno - penalta. K ní se o minutu později postavil Lucas Ocampos a brankáře Asenja poslal zkušeně na opačnou stranu brány - 1:0 pro domácí

Tak brzké inkasování samozřejmě Villarrealu trochu podlomilo nohy a Žlutá ponorka chvíli nevěděla, co dělat. A i když se Villarreal postupem času nejen oklepal, ale také stále častěji držel míč na kopačkách, byla to Sevilla, kdo si připravoval šance. Deset minut před koncem první půle Jordán rozehrál nakrátko rohový kop, centrovaný míč potkal ve vápně hlavičkující Diego Carlos a brankář Asenjo měl plné ruce práce, aby jeho zakončení zkrotil.

Villarreal přitápěl pod kotlem, ale jeho tlak byl spíš optický. Žádné větší šance si hosté dlouho nemohli vypracovat. Ani přesto, že se na trávník dostal žolík z minulého kola Yeremi. V 53. minutě se navíc Sevilla opět prosadila. Definitivní výhru pojistil Youssef En-Nesyri, který si naběhl do uličky na parádní pas od Ocampose a chladnokrevně zakončil.

V závěru utkání si Villarreal přeci jen vypracoval dvě šance, ale Alfonso Pedraza přes skvělý průnik do vápna neuspěl kvůli schopnostem brankáře Bounoua a stejně dopadl také Chukwueze. Ránu střídajícího útočníka brankář Sevilly vytáhl na břevno, od nějž se balon odrazil mimo. Do konce utkání už si domácí cenné tři body bez problémů pohlídali.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele