27. kolo
14.03.2021 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Youssef En-Nesyri (© AFP)

Králem Andalusie se stala Sevilla, Betis udolala gólem En-Nesyriho

El Gran Derbi patří Seville, která na vlastním stadionu Rámona Sáncheze Pizjuána přehrála městského rivala Betis 1:0. Oba celky měly několik zajímavých možností, ale v síti skončila jen střela En-Nesyriho.

Sevillské derby patří k nejprestižnějším zápasům na Pyrenejském poloostrově a nejinak tomu bylo i tentokrát. Samozřejmě je velkou škodou, že se takové zápasy hrají bez diváků, jinak by to mělo o poznání lepší náboj. Oba celky bojují o Ligu mistrů, ale po dnešním večeru k ní má výrazně blíže Sevilla.

Utkání nabídlo v úvodních minutách po jedné příležitosti na obou stranách. Nejprve se prezentoval nepřesným přímákem Suso a po něm musel nadvakrát pacifikovat Iglesiasovu ránu Bono. Jediná branka sevillského derby padla ve 27. minutě a postarali se o ní domácí. Po pěkném pasu Navase se zničehonic objevil v gólovce En-Nesyri, který se úspěšně zbavil Roblese a střelou do prázdné zakončil. Sevilla vedla nad Betisem 1:0 a byla na koni. Betis se následně nedokázal popasovat s dobře organizovanou hrou Rojiblancos a do šaten odcházel s jednogólovým mankem.

Svěřenci Manuela Pellegriniho měli na vyrovnání celou druhou půli. V 55. minutě zakončoval ve složité pozici Iglesias, ale Bono byl na přední tyči připraven. Na druhé straně vystrašil příznivce Verdiblancos utaženou, leč nepřesnou ranou Rakitić.

V závěru zápasu se hra hodně kouskovala a přerušovala. Betis se natlačil do pokutového území Sevilly a několikrát domácím zle zavařil. Vůbec poslední šanci zazdil v nastavení Nabil Fékir, který si navedl balón na levačku a jen těsně minul sevillskou svatyni. Domácí zvítězili nad Betisem 1:0 a upevnili si stávající postavení v první čtyřce. Betis zůstává na šestém místě, ale tlačí se na něho Villarreal.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele