4. kolo
01.10.2020 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Sevilly (© AFP)

Sevilla v nastavení udolala houževnaté Levante

Sevilla v utkání vloženého kola proti Levante žádné překvapení nedopustila a nechala si doma všechny tři body. Je ale pravda, že se na ně dost nadřela a nakonec musela utkání rozhodnout jen jedna jediná trefa, jejímž autorem se až v nastavení stal Youssef En-Nesyri.

No, to tedy byly nervy. Sevilla do svého soupeře řádně bušila a prakticky ve všem Levante přehrávala, ale dlouho jí to nebylo nic platné. Větší individuální kvalitu soupeře nahrazoval celek z Valencie neuvěřitelnou bojovností a pevnou obranou. Směrem dopředu se trápil, směrem dozadu ale pro změnu trápil Sevillu. Té nakonec pomohla až nervydrásající koncovka, En-Nesyri skóroval až v nastavení a výhru doslova urval.

Seville patřilo utkání od začátku do konce. Už v páté minutě svým presinkem donutila soupeře chybovat, obrala ho o míč a ten se dostal až k Lucasi Ocamposovi. Jeho rána z velmi dobré pozice těsně za vápnem ale mířila pouze pár centimetrů vedle tyče. Poté se Sevilla trochu uklidnila a soustředila se spíš na držení míče. V něm svého soka jasně převyšovala, patřilo jí místy až 60% času.

Přišlo mi ale, že postrádá svůj obvyklý elegantní přechod do útoku, v ofenzivní fázi dělala až příliš mnoho chyb a nehrála zrovna přesně. Množství jejích akcí končilo v autu nebo na pozorné obraně Levante. Ta se svého soka rozhodně nezalekla a počínala si poměrně suverénně. Dobrou ránu Munira El Haddadiho brankář Fernández nakonec krotit nemusel, rovněž zamířila vedle tyče.

První půle ze strany Sevilly rozhodně zůstala za očekáváním. Nepříliš vysoké tempo hry moc vzrušení nenabízelo. Levante dobře vědělo, že dnes nebude mít moc šancí na gól a když už se nějaké naskytnou, musí být přesné. Jenže nebylo. Ve 44. minutě mohl dát první branku utkání překvapivě právě hostující José Luis Morales, který se snadno dostal u vápna k míči a nikdo jej neatakoval. Jenže Morales místo nahrávky volil střelu a poslal ji naprosto mimo.

Ani start do poločasu s pořadovým číslem dva nebyl zrovna přitažlivý. Sevilla ještě víc kontrolovala míč a nenechávala svého soka hrozit, ale sama stěží přelezla půlku, natož aby brankáře Fernándeze nějak významně ohrozila. Své štěstí pokusil Luuk de Jong, ale mířil mimo. V 67. minutě sice Sevilla docílila branky, když Joules Koundé obral o míč padajícího De Frutose, který nechtěně nahrál na Munira a pro něj bylo snadné skórovat. Jenže sudí po nápovědě od videa gól odvolal kvůli faulu Koundého.

S přibývajícím čase houstla i atmosféra na hřišti a to už nevydržel domácí trenér Lopetegui. Za své výstupy byl proto sudím vyloučen. Takže už neviděl z první linie, jak ve druhé minutě nastavení poslal Navas brilantní pas na naskakujícího Youssefa En-Nesyriho, který hlavou urval tři body pro Sevillu!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele