32. kolo
25.04.2021 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Sevilla je zase blíže titulu, po výhře nad Granadou ztrácí na první místo tři body

Fotbalisté Sevilly se zapojili do boje o španělský titul a po víkendu je s nimi potřeba naplno počítat. Po výhře 2:1 nad Granadou ztrácejí na první místo už jen tři body, což není ztráta, která by se ve zbývajících pěti kolech nedala dohnat. Sevillu poslal ve vypjatém utkání do vedení Rakitić a na začátku druhé půle zvýšil Ocampos. Granada stihla pouze korigovat prostřednictvím Soldada.

Sevillu čekal na domácím hřišti letošní čtvrtfinalista Evropské ligy, který navíc ještě neodpískal boj o pohárovou Evropu. Lépe ale začali Rojiblancos a po deseti minutách těsně přestřelil branku Alejandro Gómez. Hned vzápětí se pustili do akce i hosté a Puertas dokonce vstřelil gól, který však nebyl kvůli Kenedyho faulu uznán.

Svěží začátek nakonec přinesl i rychlý gól. Kenedy opět fauloval, tentokrát ve vlastní šestnáctky a zákrok na Gómeze posoudil sudí jako penaltový. Ivan Rakitić penaltu se štěstím proměnil a Sevilla vedla 1:0. Domácí se rychlým gólem uklidnili, ale Granada jim byla nadále rovnocenným soupeřem. Ani jeden tým si už v prvním poločase žádnou šanci nevytvořil.

Granada udělala o přestávce dvě změny, ovšem nemělo to účinek, jaký si její kouč představoval. Naopak, Sevilla zvýšila na rozdíl dvou branek, když Gómez okamžitě sklepl balón pro Lucase Ocampose a na jeho tvrdou ránu nedokázal Rui Silva zareagovat.

Dvoubrankový náskok vydržel až do 89. minuty, než sudí odpískal pokutový kop za hru rukou a Roberto Soldado tvrdou ranou k tyči snížil. Granada ještě cítila šanci na vyrovnání, ale hlavní arbitr De Burgos ukončil utkání o minutu předčasně. Byl to kuriózní moment, protože hosté proti tomu protestovali, zatímco Sevilla se odebrala do šaten. Hráči se nakonec museli vrátit a utkání se skutečně ještě minutu dohrávalo, než zazněl definitivní konec.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sevilla naposled prohrála doma vypsaná jako favorit v 7. kole. V posledním odehraném 29. kole udělali Atletiko vypsaní jako outsider. Ted by jim sázkovky za prohru poděkovali.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele