22. kolo
06.02.2021 21:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Alejandro Gómez (© AFP)

Sevilla po hodině hry odemkla soupeřovu defenzívu a zvítězila 3:0

Víc jak hodinu vzdorovali fotbalisté Getafe na půdě Sevilly a drželi nerozhodný výsledek, než se trefil útočník Munir. Rojiblancos pak přidali ještě dva další zásahy a nakonec zvítězili rozdílem třídy 3:0. Sevilla alespoň do zápasu Barcelony poskočila na třetí místo tabulky, avšak důležitější je, že si pojistila umístění v TOP 4. Poprvé se v dresu domácích prosadil Alejandro "Papu" Gómez.

Getafe se letos tolik nedaří a místo bojů o poháry se pohybuje ve druhé polovině tabulky. Jiná situace panuje u Sevilly, která bojuje o nejvyšší příčky, přičemž základním cíle pro ni je probojovat se do Ligy mistrů.

Kdo ví, jak by se utkání nakonec vyvíjelo kdyby ve 20. minutě proměnil obrovskou šanci hlavičkující Maksimović. Balón šel od něho jen těsně vedle tyčky. Na druhé straně si vedl podobně i Ocampos a stejný hráč měl ještě dva momenty, z nichž jeden skončil neuznaným gólem. Ve 37. minutě si totiž pomohl rukou, a tak se dál pokračovalo za stavu 0:0. Před koncem prvního poločasu ještě jednou zahrozil Maksimović a Bounou se jen ohlédl, jak balón končí těsně vedle.

I druhý poločas nabídl spoustu zajímavých okamžiků. V 54. minutě si Getafe zápas výrazně zkomplikovalo, když Dakonam předvedl ostrý zákrok na kotník soupeře a sudí ho poslal bez slitování do šaten. Začala převaha Sevilly, která krátce na to přišla o zraněného Lucase Ocampose a na lavičce i o Julena Lopeteguiho. Po vyloučení Dakonama vzplály na obou stranách emoce a výsledkem bylo vykázání obou hlavních trenérů.

Až v 67. minutě začaly konečně padat branky. Po Jordánově milimetrově přesném pasu zakončil před brankářem Munir a Sevilla vedla 1:0. Domácí měli v závěrečné fázi zápasu drtivou převahu, v žádném případě se nespokojili jen s jedním gólem. En-Nesyri měl v zakončení smůlu a orazítkoval břevno, kdežto nová posila Alejandro "Papu" Gómez nádhernou střelou zvýšila na 2:0. Ani to ještě nebyla konečná a po samostatném úniku zvýšil na konečných 3:0 En-Nesyri.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele