34. kolo
03.05.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Bilbaa (© AFP)

Sevilla překvapivě padla, v závěru rozhodl starší Williams

Sen o titulu se začíná rozpadat. Sevilla totiž pondělní dohrávku nevyužila podle svých představ a doma prohrála s Athleticem Bilbao. V nepříliš atraktivně odehraném střetu rozhodla o vítězi jedna jediná branka, jejímž autorem se v samém závěru stal Iñaki Williams.

Sevilla nevzdávala boj o titul, ale pokud se opravdu měla ucházet o první příčku, tak si musela poradit s poměrně nebezpečnou překážkou. Do Sevilly zavítalo baskické Bilbao, které umí hrát velmi houževnatě. První šanci měli na svých kopačkách domácí hráči, konkrétně Lucas Ocampos. Perfektním centrem napříč vápnem jej našel Suso, jenže Ocampos ve skluzu minul bránu.

Centrované míče ostatně byly velkým problémem hostující obrany, takže je Sevilla zkoušela čím dál častěji. Po pětadvaceti minutách našel krásný Acuñův centr hlavu Youssefa En-Nesyriho a jeho zakončení brankář Simón likvidoval až na brankové čáře! Jinak toho ale první půle moc nenabídla a zejména na straně Bilbaa to byla jedna velká nuda.

A druhá půle nebyla o moc lepší. Sevilla sice jasně přehrávala svého soka, míč prakticky neopouštěl kopačky domácích hráčů, jenže Bilbao bránilo v tuhém bloku. A Rojiblancos neuměli najít cestu k brankáři Simónovi. Po hodině hry se o to pokusil opět nejnebezpečnější muž v domácích barvách, Youssef En-Nesyri. Jenže jeho efektní nůžky poslaly míč těsně vedle tyče!

Sevilla napnula všechny síly do útoku, jenže paradoxně se jí to vymstilo. V 90. minutě nejprve střídající mladíček Nico Williams střílel z ofsajdu, takže jeho elegantní lob platit nemohl. O pouhou minutu později se ale do hry vložil jeho velký bratr Iñaki. Sevilla propadla ve středu pole, na couvajícího Acuñu se hnali dva hráči. A po nádherné Sancetově nahrávce už technický obstřel zvládl Williams starší na jedničku.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dvojku bych nerozdýchal.

Reagovat
smazaný uživatel

Pár dnu nazpět ještě mluvili o titulu .

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
REPLIKATOR

Labilní Sevilla

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele