18. kolo
10.01.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Carlos Soler (© AFP)

Valencia zvládla klíčový duel ve Valladolidu, rozhodl Carlos Soler

Valencia dokázala zvítězit na hřišti Valladolidu 1:0 a odpíchnout se tak na třináctou příčku. Los Che stále zůstávají v sestupovém ohrožení, ale na osmnácté místo teď mají alespoň tříbodový náskok. Zápas ve Valladolidu dlouho směřoval k bezbrankové plichtě, než se čtvrthodinu před koncem trefil Carlos Soler.

Byl to čistě záchranářský duel. Valladolid byl sice před zápasem v tabulce výše, ale jeho náskok před Valencií činil jen dva body.

O něco lépe vstoupila do zápasu Valencia, ale o žádném drtivém náporu nemohla být řeč. Přeci jenom opatrnost se podepsala pod důležitostí utkání. Až po půlhodině hry mohl rozradostnit hostující celek José Gayá, ovšem jeho pokus skončil na tyči. Byla to největší šance prvního poločasu, na druhou stranu k vidění jich příliš nebylo. Ještě před koncem Masip kontroloval nepříjemný balón, který se mu snesl nad břevno.

Valladolid na sebe poprvé upozornil až pět minut před přestávkou, kdy se domácí útočník dostal do samostatného úniku a posléze byl brankářem ve vápně faulován, nicméně veškeré vzrušení bylo pro odmávaný ofsajd zbytečné.

I druhý poločas byl poměrně vyrovnaný a užuž to vypadalo, že nakonec žádnou branku ani nepřinese. V 76. minutě však vyslal krásný technický pokus Carlos Soler a Masip nedokázal zareagovat. Valencia pak vstřelila ještě jeden gól, ale ten nemohl být kvůli těsnému ofsajdu uznán. Valladolid zkusil v závěru hru otevřít a v šesté minutě nastavení nechybělo moc, aby srovnal, protože po hlavičce domácích zachránila Doménecha tyčka. Valencia si zhluboka oddechla a z Valladolidu veze tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele