26. kolo
06.03.2021 14:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Stadion Valladolidu (© AFP)

Real Valladolid překvapil Getafe a bere tři body

Getafe neodehrálo ve Valladolidu vůbec dobré utkání a nakonec jede domů bez bodů. Real Valladolid vedl už o dvě branky, když ke konci první půle snížil Mata. Ten nakonec utkání nedohrál a po surovém zákroku byl vyloučen.

V ideálních podmínkách pro fotbal se do sebe pustily dva týmy, jejichž ofenzivní práce by mohla být mnohem lepší. Lépe začali bezpochyby domácí. Ve 14. minutě totiž sehráli velmi rychlou akci, která dostala míč na opačnou stranu vápna. Tam se Orellana připravil k centru, přes obránce se mu povedlo najít pasem Óscara Plana a ten se krásně položil do hlavičky mířící pod břevno!

Real Valladolid dnes útočil primárně ze vzduchu a prakticky podobným způsobem docílil i druhé trefy. Orellana opět na hraně vápna hledal centrem spoluhráče a brankář Soria sice míč vyrazil, ale na pohotovou hlavičku dobíhajícího Shona Weissmana už nestačil - 2:0.

Getafe toho směrem dopředu opravdu moc nepředvedlo, ale přesto se dočkalo snížení. Deset minut před koncem první půle totiž postupovalo do otevřené obrany Realu, míč ve vápně převzal Juan Mata a šikovně si obhodil prvního obránce. Pak po zemi zamířil k bližší tyči a díky teči vracejícího se obránce překonal brankáře Roberta!

Třetí branku svého týmu mohl po změně stran přidat agilní Orellana, jenže proti jeho kolmé ráně brilantně zasáhl Soria. Nový impuls do strnulé hry hostí vnesl střídající Takefusa Kubo, jenže neuspěl ani s jednou ranou v rozmezí deseti minut. Tři minuty před koncem pak naplno ventiloval svou frustraci hostující útočník Mata, který kopl soupeře kopačkou do míst, kam to chlapi bolí nejvíc, a byl sudím okamžitě vyloučen.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele