9. kolo
08.11.2020 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Valladolidu (© AFP)

Valladolid už není poslední, po výhře nad Bilbaem přeskočil Huescu

Konečně to vyšlo. Hráči Valladolidu v 9. kole poprvé zvítězili a díky třem bodům se odlepili ode dna tabulky. Domácí si postupem času vytvořili dvoubrankový náskok, který i přes snížení Iňakiho Williamse nepustili.

Oba celky chtěly vstoupit do utkání aktivně, což se i povedlo, ale většina akcí končila před šestnáctkami. Neplatilo to v 17. minutě, kdy Athletic mizerně rozehrál, brankář Simón si dal balón daleko od nohy, čehož využil napadající Marcos André a po faulu na jeho osobu sudí nařídil pokutový kop. Fabián Orellana zvolil razantní střelu a Simónovi nedal žádnou šanci. Valladolid vedl 1:0 a po půlhodině hry měl možnost navýšit skóre. Hervías poslal před branku přízemní centr a Orellana na něho jen těsně nedosáhl.

Bilbao nemělo za první poločas jedinou výraznější šanci a trenér Gaizka Garitano musel nejspíše zvyšovat hlas. Zdá se ale, že to nebylo moc účinné. Hned ve 48. minutě Valladolid přidal druhý gól a dostal Basky do velkých nepříjemností. Hervíasovu jedovatou střelu Simón vyrazil a Marcos André zblízka dorazil balón do branky.

Krátce po druhé brance Baskové vystřídali a Garitano poslal na plac trojici nových hráčů. A konečně v 62. minutě přišla první příležitost, kterou Masip reflexivně vyrazil na rohový kop. Bilbao se snažilo o kontaktní gól a nakonec uspělo. Pět minut před koncem utkání byl ve vápně faulován Berchiche a hlavní arbitr nařídil pokutový kop. Iňaki Williams předvedl krátký kop pod břevno a Baskové rychle spěchali na svojí polovinu. I s nastavením měli k dispozici ještě devět minut, ale Valladolid si první vítězství v sezoně vzít nenechal a výsledek ubránil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele